Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Λονδίνο: Κλειστός λόγω διαδηλώσεων,... ο καθεδρικός του Αγίου Παύλου

Είναι η πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που ο St Paul's Cathedral θα παραμείνει κλειστός
Το κίνημα “Καταλάβατε την Wall Street” στη Νέα Υόρκη έχει επεκταθεί και σε άλλες χώρες, τώρα και στο Λονδίνο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, οι διαδηλωτές κατά της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης δεν έχουν περικυκλώσει το ναό του χρήματος, όπως στις ΗΠΑ, αλλά το ναό του Αγίου Παύλου στην αγγλική πρωτεύουσα. 
 
Ο Άγιος Παύλος τώρα θα κρατήσει κλειστές τις πόρτες του στο κοινό, για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εξαιτίας των διαδηλωτών κατά του καπιταλισμού, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει ακριβώς μπροστά στον προαύλιο χώρο. Οι καταληψίες βρίσκονται μπροστά στο σημείο, πολύ κοντά στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, από το περασμένο Σάββατο. 
 
www.careerjet.grΑν ψάχνεις για δουλειά.
 
Η απόφαση ελήφθη με “βαριά καρδιά” για υγειονομικούς και λόγους ασφαλείας, ανέφερε ο ιερέας του ναού, Γκράχαμ Νόουλς. “Με τόσες φωτιές και κινδύνους (που προκαλούν οι διαδηλωτές) είναι ξεκάθαρος ο κίνδυνος” σχολίασε. 
 
Πέρσι, ο επιβλητικός μεσαιωνικός ναός, που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, εισέπραξε περίπου 22.600 λίρες (26.000 ευρώ) από εμπορικές δραστηριότητες από τους περίπου 820.000 που τον επισκέφτηκαν. 
 
 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...