Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Πάγκαλος: Μικρές οι αντιδράσεις,... στα μέτρα λιτότητας

Μιλώντας στο BBC ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι από του χρόνου θα υπάρχει θετικό ισοζύγιο στον προϋπολογισμό
Μια μέρα, πριν από την κορύφωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον Δημόσιο Τομέα, εναντίον του πολυνομοσχεδίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος εξέφρασε την πεποίθηση, ότι ο λαός μπορεί να μην είναι
ευχαριστημένος, με τα μέτρα λιτότητας, αλλά κατανοεί το τί γίνεται. Μιλώντας στο BBC, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε μάλιστα, ότι η συμμετοχή στην γενική απεργία
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
της ΓΣΕΕ, πριν από τέσσερις ημέρες ήταν πολύ μικρή, 50.000 άτομα, ανέφερε, "σε σύγκριση με μια κινητοποίηση τόσο σημαντική".
Στην ερώτηση εάν η έξοδος από το ευρώ είναι πιθανή, εάν επιδεινωθεί η κρίση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι “η έξοδος από το ευρώ είναι οικειοθελώς αδύνατη, καθώς είναι αδύνατο να απελαθούμε”. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά “υπάρχουν τα μεγάλα συμφέροντα και κεφάλαια, που έχουν επενδύσει στην πτώση της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να διευρύνουν τη στρατηγική τους σε άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία, με την αποσύνθεση του ευρώ ως τελικό προορισμό, στόχο τους. Νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πιέσεις των υποτιμητών και τις πολιτικές πιέσεις”.
Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος στο ερώτημα μέχρι που μπορούν να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ότι “ η κοινωνική ασφάλιση είναι ένα δημόσιο σύστημα και πιστεύω προσωπικά πρέπει να μείνει στον κοινωνικό τομέα. Όμως, η εκμετάλλευση των σιδηροδρόμων μπορούν κάλλιστα να ιδιωτικοποιηθούν”.
Αναφορικά με τις συζητήσεις που γίνονται για τη διάσωση της Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι ευελπιστεί “σήμερα ή αύριο να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα”. Για το εάν υπάρχει τέλος της κρίσης στην Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι του χρόνου θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα θετικό ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού χωρίς έλλειμμα, και ότι από κει κι έπειτα το χρέος θα αρχίσει να μειώνεται”.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...