Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Διαψεύδουν την αγορά,... μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης

Τέλος στις φήμες περί αγοράς αμερικανικών αρμάτων μάχης βάζει η ελληνική κυβέρνηση. Τα αυστριακά δημοσιεύματα που έβαλαν φωτιές. Αναφορά στα χρήματα που ξοδεύει η Ελλάδα για την Άμυνα
Σε κατηγορηματική διάψευση σχετικά με την αγορά 400 μεταχειρισμένων αμερικανικών αρμάτων μάχης προχώρησε η Αθήνα. Δημοσίευμα της
ηλεκτρονικής έκδοσης της αυστριακής εφημερίδας "Ντερ Στάνταρντ" κάνει αναφορά στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Η. Μόσιαλου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια σκέψη.
Η εφημερίδα παραπέμπει σε φήμες που είχαν κυκλοφορήσει την περασμένη εβδομάδα, βάσει πληροφοριών του περιοδικού "Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία", για επικείμενη προμήθεια στην Ελλάδα , 400 μεταχειρισμένων αμερικανικών αρμάτων μάχης τύπου "M1 A1-Abrams", των οποίων η μεν τιμή εμφανιζόταν πολύ χαμηλή, όμως ιδιαίτερα ακριβές θα απέβαιναν οι συμφωνίες συντήρησης.
Η "Ντερ Στάνταρντ" επισημαίνει πως, ήδη πριν μήνες, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας είχε ανακοινώσει "κολοσσιαίες" περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό, που όμως, παρά τις μειώσεις κατά 25% στις λειτουργικές δαπάνες, θα εξακολουθούσε να παραμένει πολύ υψηλότερος του μέσου όρου στις χώρες του ΟΟΣΑ, όπου ανέρχεται γύρω στο 1,7% του ΑΕΠ.
Αξίζει να σημειωθεί, πως το θέμα είχε ξεκινήσει με ανακοίνωση του Κόμματος των Ελευθέρων, στην οποία ο ευρωβουλευτής του Αντρέας Μέλτσερ, ζητούσε επιτακτικά από την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού (Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), την άμεση αποσαφήνιση για το εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Ελλάδα προτίθεται να αγοράσει πολλές εκατοντάδες αμερικανικά άρματα μάχης τύπου "M1 A1 Abrams".
Οι δηλώσεις του είχαν αναπαραχθεί στον αυστριακό Τύπο του Σαββατοκύριακου και είχαν προκαλέσει αρνητική εντύπωση, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...