Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2011

Χάστε 4 κιλά,... με δύο μυστικά



Γρήγορα γεύματα που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε

Δύο γρήγορα και σούπερ αδυνατιστικά γεύματα για εσάς που είστε πολυάσχολοι!

Εννοείται ότι εξακολουθείτε να τρώτε πέντε γεύματα καθημερινά (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και δύο ενδιάμεσα σνακ) και να ασκείστε 3 – 4 φορές την εβδομάδα για να χάσετε έως και 4 κιλά σε τρεις εβδομάδες.

 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
1ο μυστικό: Το τέλειο γρήγορο πρωινό

Μελέτες επί μελετών έχουν αποδείξει ότι όσοι τρώνε πρωινό είναι πιο λεπτοί από αυτούς που παραλείπουν το γεύμα αυτό. Υπάρχει, όμως, το τέλειο πρωινό; Ο Nigel Denby, συγγραφέας του The GDA Diet: Shop Yourself Thin, συμβουλεύει να μοιράζετε τις θερμίδες σας ως εξής: 20% στο πρωινό, 30% στο μεσημεριανό, 30% στο βραδινό και 20% σε δύο σνακ. «Αν είστε μετρίου μεγέθους και θέλετε να χάσετε κιλά και καταναλώνετε 1.700 θερμίδες την ημέρα, αυτό μεταφράζεται γύρω στις 400 θερμίδες στο πρωινό», εξηγεί. Το γεύμα σας θα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες καθώς και φρούτα ή λαχανικά.

Τι να κάνετε

Αν έχετε χρόνο, δοκιμάστε τα παρακάτω πρωινά γεύματα των 400 θερμίδων:
1) 2 βραστά αβγά με δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως και μια μικρή επάλειψη μαρμελάδα ή βούτυρο.
2) Ταχίνι σε δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως και ένα πορτοκάλι
3) Καπνιστός σολομός σε ψωμάκι ολικής αλέσεως με τυρί-κρέμα με χαμηλά λιπαρά
4) 1 γιαούρτι με τριμμένο μήλο, πέντε ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα και μια χούφτα βατόμουρα ή φράουλες.
Αν δεν έχετε χρόνο, δεν είναι κακή επιλογή τα συσκευασμένα δημητριακά. Αναζητήστε αυτά που γράφουν ολικής άλεσης στο κουτί, καθώς και χωρίς πολλά σάκχαρα. Δοκιμάστε τα με ψιλοκομμένο αχλάδι ή ροδάκινο, γιαούρτι και μια κουταλιά της σούπας ανάμεικτους σπόρους.

2ο μυστικό: Το γεύμα που ενισχύει το μεταβολισμό

Είναι καιρός να ξεχάσετε τα έτοιμα γεύματα και τα delivery. Το μυστικό για την απώλεια βάρους χωρίς κόπο, λέει ο γκουρού της ολιστικής υγείας δρ Mark Hyman, συγγραφέας του Ultrametabolism, είναι να δημιουργείτε «τέλεια» γεύματα από το μηδέν, όποτε μπορείτε. Σκεφτείτε το εξής: μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας διαπίστωσε ότι το μαγείρεμα βραδινού παίρνει κατά μέσο όρο μόνο 10 λεπτά παραπάνω από τα έτοιμα γεύματα. Τα γεύματα που ο Hyman ονομάζει «τέλεια» βασίζονται στην άπαχη πρωτεΐνη, έχουν υψηλό φυτοθρεπτικό δείκτη (PI) (που σημαίνει ότι είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και μεταλλικά στοιχεία από διάφορα λαχανικά), είναι χαμηλά σε νάτριο και σάκχαρα κι έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GL), οπότε διατηρούν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Τι να κάνετε

Μαγειρέψτε λίγο καστανό ρύζι (χαμηλό GL). Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για τρεις μέρες. Επιπλέον, έχετε πάντα πράσινα λαχανικά (ψηλό PI) στο ψυγείο, όπως σπανάκι ή λάχανο. Πάρτε δύο σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο (υψηλό PI) και σοτάρετέ τες σε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Έπειτα, προσθέστε τα πράσινα λαχανικά και σοτάρετέ τα για τρία λεπτά. Προσθέστε μερικές σταγόνες ξύδι ρυζιού ή μπαλσάμικο, που προσθέτει μια φυσική γλυκιά γεύση χωρίς ζάχαρη. Ζεστάνετε ένα φλιτζάνι ρύζι σε ένα κατσαρολάκι με μια κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο. Άνοιξε μία κονσέρβα τόνου σε νερό (χαμηλό GL, υψηλό σε πρωτεΐνες και Ω-3 λιπαρά), αναμίξετε τον με τα λαχανικά και σερβίρετε με το ρύζι. Οι χορτοφάγοι μπορούν να αντικαταστήσουν το σολομό με άσπρα φασόλια και να προσθέσουν δεντρολίβανο, μαϊντανό και χυμό μοσχολέμονου (lime).

Το μυστικό

Για τα σνακ προτιμήστε ένα που να συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και λίγα λιπαρά, όπως ολικής αλέσεως κρακεράκια με λίγο άπαχο τυρί ή ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά μαζί με ένα φρούτο.

Πηγή: omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...