Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2011

«Twilight»: η επιστροφή,... των ρομαντικών βαμπίρ


Τα βαμπίρ από το «Twilight» ξαναβγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες, ακολουθώντας τα βήματα του Χάρι Πότερ.

Ο ρομαντισμός υποκατέστησε τον αισθησιασμό και η δίψα για αίμα περιορίστηκε σε λίγες σκηνές. Και όμως τα βαμπίρ που ξεπήδησαν από την πένα της Στέφανι Μέγερ, γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και στον κινηματογράφο, πηγαίνοντας κόντρα στους κανόνες των ταινιών του είδους. Το ρομάντζο του Έντουαρντ και της Μπέλα στη σειρά ταινιών «Twilight», ήταν πολύ πετυχημένο για να μη γυριστεί ένα ακόμη σίκουελ. Μετά το «Λυκόφως», την «Έκλειψη» και τη «Νέα σελήνη», έρχεται η «Χαραυγή».
Το «Twilight» που προκάλεσε φρενίτιδα σε εκατομμύρια εφήβους θα ολοκληρωθεί με ένα επικό φινάλε που θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες σε δύο μέρη. Το πρώτο, με τίτλο «Χαραυγή 1» θα το δούμε στις 17 Νοεμβρίου, ενώ για το επόμενο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη τελική ημερομηνία.
Φαίνεται ότι τα ρομαντικά βαμπίρ που έπλασε η Στέφανι Μέγερ στα βιβλία της, ζήλεψαν λίγη από τη δόξα του Χάρι Πότερ και θέλησαν ένα αντάξιο κινηματογραφικό τέλος, όπως ο δημοφιλής μάγος της Ρόουλινγκ: μια υπερπαραγωγή σοφά μοιρασμένη σε δύο ενότητες, ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού αλλά και να αυξάνονται τα κέρδη…εις διπλούν στο box office.
Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθίσει αυτή τη φορά ο βραβευμένος με Όσκαρ Μπιλ Κόντον, ενώ το πρωταγωνιστικό καστ παραμένει το ίδιο –αφού δεν υπάρχει λόγος να χαλάσει μια πετυχημένη εμπορικά «συνταγή». Στην ταινία θα παίξουν οι: Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ, Τέιλορ Λότνερ, Ντακότα Φάνινγκ και Μάικλ Σιν.
Τα πρώτα στοιχεία για την υπόθεση του έργου έχουν ήδη διαρρεύσει: το διάσημο ζευγάρι που έγινε «παγκόσμιο teen φαινόμενο», ο Έντουαρντ και η Μπέλλα παντρεύονται επιτέλους. Το κακό όμως είναι ότι την ζαχαρωμένη ατμόσφαιρα του πρώτου διαστήματος του έγγαμου βίου θα την αναστατώσουν νέες περιπέτειες. Μια σειρά από προδοσίες και δυστυχήματα απειλούν να καταστρέψουν τον κόσμο τους…
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...