Υλικά (για 6 μερίδες):
![]() ![]() |
160 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη (υπάρχει και έτοιμη αμυγδαλόσκονη στο σούπερ μάρκετ)
90 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο + λίγο ακόμα για τα φορμάκια
3 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
3 μικρές βανίλιες ή δαμάσκηνα, κομμένα στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
σκούρα καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα φρούτα και την καστανή ζάχαρη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε έξι ατομικές φόρμες για μάφιν (αν χρησιμοποιήσουμε φόρμες σιλικόνης, δεν χρειάζεται να τις βουτυρώσουμε και να τις αλευρώσουμε) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, χωρίς να τις γεμίσουμε μέχρι επάνω. Σε κάθε φόρμα βάζουμε και από μισό δαμάσκηνο ή βανίλια, με τη φλούδα προς τα κάτω. Πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στους 170° C για 20 - 25 λεπτά.
Από τον Στέλιο Παρλιάρο
Επιμέλεια - styling: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης
kathimerini
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου