Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

Του μπάχαλου το ανάγνωσμα,... με την εφεδρεία


thumb


Σε απολύσεις χωρίς καν να μεσολαβήσει η εφεδρεία, προχωρά η κυβέρνηση με βάση... τη σαφή δέσμευση που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και πρέπει να γίνει νόμος τους κράτους μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. …Τα βάλανε από εδώ, τα βάλανε από εκεί και τελικά τους βγήκε φιάσκο η εφεδρεία…Ακούγεται ότι υπάρχουν αξεπέραστα συνταγματικά
προβλήματα, ειδικά για την εφαρμογή του μέτρου στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς προσκρούει στις διατάξεις περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Τα επιτελεία των υπουργείων συνειδητοποιούν ότι οι οργανικές θέσεις στο Δημόσιο είναι τόσο πολλές που είναι αδύνατο να φύγει το 1/10ο. Παράλληλα, εάν προκριθούν προς εφεδρεία άνθρωποι κοντά στη σύνταξη, τότε το γεγονός ότι μετά από 1-2 χρόνια αυτοί θα βγουν τελικά στη σύνταξη, έστω με μειωμένες αποδοχές, το δημόσιο θα χρειαστεί μεγάλα ποσά για εφάπαξ αλλά και τη συνταξιοδότησή τους, ποσά που ουσιαστικά οδηγούν στο ότι δεν είναι συμφέρον το μέτρο καθώς θα κοστίσει πολύ περισσότερο απ' τα μερικές δεκάδες εκατομμύρια που βραχυπρόθεσμα θα εξοικονομήσει.
Έτσι το καρδιοχτύπι για τους δημόσιους υπαλλήλους μεγαλώνει, αφού πλέον συζητούν για άμεσο κλείσιμο δημοσίων οργανισμών με αποτέλεσμα την κατάργηση οργανικών θέσεων, για 30.000 άτομα μέχρι τα τέλη του 2011. Το πρόβλημα σκέφτονται να  το λύσουν δια τουφεκισμού και παζαριού! Δηλαδή με «άτακτες απολύσεις» οι  οποίες θα θέσει εν μια νυκτί χιλιάδες  εργαζομένους στο δημόσιο τομέα στον δρόμο. Πιο σαφή εικόνα για το θέμα πάντως θα έχουμε όταν θα έρθει επισήμως προς συζήτηση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί πιθανότατα την προσεχή Κυριακή ή τη Δευτέρα.
Ίδωμεν!!!
Της Μιχαλούς
pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...