Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2011

Σχέδιο διαχείρισης,... των «Αγανακτισμένων»...


thumb

Στις 4 τα ξημερώματα, στις 30 Ιουλίου, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων υπό τα όμματα και την ασπίδα αστυνομικών των ΜΑΤ προχώρησαν στη – λίγες ημέρες νωρίτερα προαναγγελθείσα από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη – εκκένωση της πλατείας Συντάγματος.

Μετά τη διευθέτηση της κρίσης με το οικονομικό ζήτημα που προέκυψε για τα νυχτερινά και τα πενθήμερα, τα think tanks της αστυνομίας, απερίσπαστα πια, επεξεργάστηκαν σχέδια για το πώς θα διαχειριστούν ενδεχόμενη νέα απόπειρα κατασκήνωσης των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία ή ακόμη και την περίπτωση απόπειρας για μόνιμη τοποθέτηση πανό, όπως επίσης και με ποιους (νομιμοφανείς) τρόπους θα βάλουν ασφυκτικά πλαίσια γύρω από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Ο... «εξαγνισμός»
Η λύση στο πρόβλημα βρέθηκε μέσα από την πρακτική νομική εφαρμογή της... λευκής νύχτας κατά την οποία «καθάρισαν» το Σύνταγμα. Οποιοσδήποτε ή οποιοιδήποτε, ανεξαρτήτως αριθμητικού εύρους, επιχειρήσουν να ξαναστήσουν σκηνές, θα «τσουβαλιάζονται» με την επίκληση του ίδιου νόμου με τον οποίο έγινε ο «εξαγνισμός» της πλατείας. Με τον νόμο για την προστασία του περιβάλλοντος (υποβάθμιση και μόλυνση), ο οποίος επισύρει ποινές σε βαθμό
πλημμελήματος.
Το δεύτερο ζήτημα στο οποίο αναζητήθηκε διαχειριστική λύση ήταν η ενδεχόμενη κατάληψη επί μακρόχρόνο των δρόμων μπροστά από τη Βουλή, και κυρίως της λεωφόρου Αμαλίας, και η λύση βρέθηκε διά των νόμων περί του... οδοστρώματος!
Ανάλογα με τον όγκο και τον βαθμό συμμετοχής θα κοινοποιείται στους διοργανωτές συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την εκδήλωση των διαμαρτυριών, των τυμπανοκρουσιών και της «ανοιχτής παλάμης» προς το Κοινοβούλιο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρόκειται να ξεπερνά το δίωρο, με επίκληση του νόμου για την παρακώλυση των συγκοινωνιών. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο στις περιπτώσεις που οι εκδηλώσεις θα λαμβάνουν παλλαϊκό χαρακτήρα.
Επίσης, όπως είδαμε να συμβαίνει στις τελευταίες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, άλλαξε και το πλάνο της διαχείρισης όλων όσοι σηκώνουν... λίγο παραπάνω το χεράκι μεταξύ των διαδηλωτών. Η αστυνομία εφαρμόζει πλέον το δικό της plan B, το οποίο προβλέπει άμεση σύλληψη, πακέτο δικογραφία και κατευθείαν στον εισαγγελέα.
Όπως σημειώθηκε ήδη, η επιχείρηση απομάκρυνσης των σκηνών στις 30 Ιουλίου άρχισε στις 4 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί. Χρειάστηκαν 20 φορτηγά του Δήμου Αθηναίων για να απομακρύνουν πανό και σκηνές, οι περισσότερες από τις οποίες, την ώρα της επιχείρησης καθαρισμού της πλατείας, ήταν άδειες.
Είχε προηγηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Οκτώ άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, που συνέδραμαν τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων για την απομάκρυνση των σκηνών και των κατασκηνωτών από το Σύνταγμα και τον καθαρισμό της πλατείας. Όπως διαπιστώθηκε, ήταν τέσσερις Έλληνες, δύο Γάλλοι, ένας Γερμανός κι ένας Ρουμάνος, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για... την προστασία του περιβάλλοντος
pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...