Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2011

Καρατζαφέρης: Σε εκλογική,... ετοιμότητα ο ΛΑΟΣ

Εκλογές ζήτησε και πάλι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στην ΚΕ του κόμματός του.


Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε το κόμμα του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σήμερα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Στη μαραθώνια, εκτός κειμένου, ομιλία του, ( διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες), ο κ.Καρατζαφέρης, ζήτησε εκ νέου εκλογές, ή την σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, παρουσιασε τις βασικές θέσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τις επιλογές της, καθώς και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Χαρακτήρισε την σημερινή συνεδρίαση ως την σημαντικότερη στην ιστορια του κόμματος του, και ανακοίνωσε την τοποθέτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μάκη Βορίδη, στη θέση του επικεφαλής της Γραμματείας Προγράμματος η οποία θα επεξεργαστεί το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ, με το οποίο θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών στις ερχόμενες εκλογές.
Τόνισε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει αδήριτη η ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα από ανεξάρτητες αδέσμευτες ελεύθερες δυνάμεις, και υποστήριξε ότι σήμερα έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα ηγεσιών.
«Ο χρόνος μέχρι την εκλογική αναμέτρηση δεν θα είναι πολύς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε έτοιμο το πρόγραμμά μας. Για τον λόγο αυτό επιστρατεύεστε όλοι. Έχουμε 90 μέρες καιρό μέχρι να ετοιμάσουμε και να παρουσιάσουμε το πλήρες πρόγραμμά μας» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Εκτίμησε ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή γιατί το πολιτικό σύστημα στην χώρα έχει σαπίσει, και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δείχνει να μην ελέγχει τίποτε πια και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση έχει έναν αρχηγό χωρίς κόμμα», ενώ πρόσθεσε:
«Πριν από 2 χρόνια μας λοιδορούσαν και μας έλεγαν ακραίους. Σήμερα δύο χρόνια μετά έχουμε κατορθώσει να κερδίσουμε την πρώτη θέση στις καρδιές των Ελλήνων».
Εκτίμησε ότι στις επόμενες εκλογές το ποσοστό του κόμματός του θα είναι μεγαλύτερο από αυτό των εκλογών του 2007 και του 2000 και το προσδιόρισε γύρω στο 12-13% γιατί όπως είπε «ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά σήμερα πως τα δύο κατεστημένα κόμματα δεν έχουν την δύναμη να τον κρατούν όμηρο με τις πελατειακές σχέσεις που επί χρόνια δημιουργούσαν. Έχει αποδεσμευθεί από αυτή την νοσηρή κατάσταση και σκέπτεται για το ποιος φέρει την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας».
Κατηγόρησε τους πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Σημίτη και Καραμανλή υποστηρίζοντας ότι έφεραν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση, και είπε ότι σήμερα «μας λείπουν οι ηγεσίες. Η Ελλάδα καταδικάστηκε από τις αδύναμες της ηγεσίες».
Χαρακτήρισε «κλέφτες» τους πολιτικούς που «έβαλαν στην τσέπη χρήματα του δημοσίου αλλά και όσους τους καλύπτουν και τους αφήνουν ατιμώρητους. Όσοι συνέδραμαν στα σκάνδαλα δια της ανοχής και της ατιμωρησίας. Όσοι συνέδραμαν στο να καλυφθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία, το σκάνδαλο της SIEMENS».
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ ως «ενόχους πολιτικής απάτης εις βάρος του Ελληνικού λαού» γιατί όπως υποστήριξε «το προεκλογικό Λεφτά υπάρχουν και το φούσκωμα του ελλείμματος είναι πολιτική απάτη».
Προειδοποίησε πως η εποχή που ο ΛΑ.Ο.Σ. έκανε αντιπολίτευση με λευκά γάντια έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και πλέον τα λευκά γάντια αντικαταστάθηκαν με γάντια πυγμαχίας, τονίζοντας πως «όσοι έκλεψαν, όσοι συγκάλυψαν, θα λογοδοτήσουν».
Είπε ακόμη ότι αυτή την στιγμή στο συρτάρι του Προέδρου της Βουλής βρίσκονται 200 δικογραφίες προς εξέταση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κιαι πως αν περάσει άκαρπη και αυτή η βουλευτική περίοδος θα παραγραφούν.
«Εμείς δεν δεχόμαστε να υποκύψουμε σε κανέναν Νόμο συγκάλυψης των σκανδάλων. Αναμετριόμαστε με το κακό για το καλό της πατρίδας. Ανατρέπουμε δεν συμβιβάζουμε» τόνισε ο κ.Καρατζαφέρης και τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας η οποία όμως δεν θα λειτουργήσει «σαν σφουγγάρι για τις αμαρτίες των δύο κατεστημένων κομμάτων».
Ο κ Καρατζαφέρης ζήτησε εκλογές, «ακόμη και αυτή την Κυριακή» όπως είπε, αλλά επισήμανε ότι «δεν είναι και ό,τι το καλύτερο για την πατρίδα στην παρούσα χρονική στιγμή» προσθέτοντας:
«Όμως δεν είναι και ό,τι το καλύτερο για την πατρίδα η παραμονή στην εξουσία ακόμη και μια μέρα παραπάνω αυτής της ανύπαρκτης και ανίκανης κυβέρνησης».
Αναφέρθηκε τέλος στις εξωτερικών σχέσεις της χώρας, ζητώντας να ανακηρύξει η κυβέρνηση την ελληνική ΑΟΖ, ενώ χαρακτήρισε τους κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου, ως το καλύτερο δίδυμο που είχε ποτέ η Τουρκία μετά τους Ατατούρκ και Ινονού.
Τέλος, κάλεσε όλα τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής να κάνουν ελεύθερα εισηγήσεις για το πρόγραμμα και την στρατηγική του κόμματος, και να πούνε το τι πιστεύουν, αλλά προειδοποίησε πως απο την στιγμή που θα ληφθεί απόφαση από το κόμμα, θα την υιοθετήσουν άπαντες, και όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν εκτός κόμματος.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...