Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2011

Οχάιο - Η κοινωνική ζωή είναι η καλύτερη γυμναστική...


Οχάιο - Η κοινωνική ζωή είναι η καλύτερη γυμναστική

«Αδυνατίστε εύκολα βλέποντας τους φίλους σας», υποστηρίζει έρευνα
Η γεμάτη κοινωνική ζωή βοηθάει την καλή σιλουέτα υποστηρίζει έρευνα του πανεπιστημίου του Οχάιο
Γιατί παιδεύεστε ιδρώνοντας στα γυμναστήρια και καταδικάζοντας τον εαυτό σας σε ισόβια πείνα, ώστε να διατηρήσετε την σιλουέτα σας λεπτή; Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Οχάιο στις ΗΠΑ δείχνει πως ενδεχομένως να μπορείτε να πετύχετε ανάλογα αποτελέσματα, αν έχετε πολλούς φίλους και τους βλέπετε -από κοντά, εννοείται - όσο το δυνατόν συχνότερα!

Σοβαρά τώρα. Πειράματα που έγιναν σε ινδικά χοιρίδια έδειξαν ότι η «πλούσια κοινωνική ζωή» των πειραματόζωων αυξάνει τα επίπεδα των λεγόμενων «καφέ λιπιδίων», εις βάρος των «κακών» για τον οργανισμό μας λευκών λιπιδίων. Αυτή η αύξηση τελικά επιτρέπει την μείωση της συγκέντρωσης λίπους στην κοιλιακή χώρα και διευκολύνει την απώλεια βάρους, παρατήρησαν οι ερευνητές. Φαίνεται μάλιστα ότι τα πειραματόζωα που μεταφέρθηκαν σε πιο κοινωνικό περιβάλλον έχασαν ως και το μισό τους κοιλιακό λίπος μέσα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, ακόμη και αν έτρωγαν περισσότερη τροφή από ότι πριν!

Μέχρι σήμερα η μετατροπή των λευκών λιπιδίων σε καφέ θεωρείτο πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού προαπαιτούσε την έκθεση σε ψυχρό κλίμα για μεγάλο διάστημα ή την διέγερση του νευρικού συστήματος μετά από μια ψυχολογική αναταραχή. Ωστόσο φαίνεται πως ακόμη και η απλή «μετακόμιση» ενός μοναχικού χοιριδίου σε ένα μεγαλύτερο χώρο, με περισσότερα άτομα άλλα και περισσότερα παιχνίδια για να παίζει, αλλάζει εντελώς τον μεταβολισμό του - εντυπωσιάζοντας τους επιστήμονες με την ταχύτητα απώλειας του συγκεντρωμένου βάρους.

Όπως έγραψε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Μάθιου Ντιούρινγκ παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα στην επιθεώρηση Cell Metabolism, «τα επίπεδα απώλειας λίπους εξακολουθούν να με εκπλήσσουν… Τα πειραματόζωα χάνουν πολύ περισσότερο βάρος από ότι χάνουν όταν τρέχουν στον τροχό γυμναστικής. Γενικώς η γυμναστική δύσκολα ενεργοποιεί τον «διακόπτη» μετατροπής των λευκών λιπιδίων σε καφέ. Χρειάζονται μήνες…»
Ο αμερικανός επιστήμονας εξηγεί στην συνέχεια πόσο οι νέες τεχνολογίες μας έχουν κάνει πιο μοναχικούς και λιγότερο κοινωνικούς, ενώ μας σπρώχνουν σε όλο και πιο καθιστικό τρόπο ζωής και υπερβολικά παχυντικές τροφές: «Υπάρχουν μερικά είδη στρες που είναι θετικά για τον οργανισμό μας, και η πίεση να ανταποκριθούμε σε ένα πιο πολύπλοκο κοινωνικό περιβάλλον είναι ένα τέτοιο είδος. Τα συμπεράσματα μας έρχονται να προστεθούν σε αυτά άλλων ερευνών, που συνδέουν την μοναξιά με την κακή υγεία και ιδιαίτερα με την εμφάνιση καρκίνων». 
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...