Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2011

Πως τα χειρότερα σενάρια για τα νέα μέτρα έγιναν πραγματικότητα


Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως «άνευ όρων παράδοση». Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, τελικώς, υποχρεώθηκε να κάνει αποδεκτούς όλους τους όρους που έθεσαν κατά τη διήμερη τηλεδιάσκεψη τους, οι επικεφαλής της τρόικα των ελεγκτών της οικονομίας.

Το γεγονός ότι ο αριθμός των υπαλλήλων του δημοσίου, που θα μπουν άμεσα στη διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας, έφτασε, τελικά, στις 30.000 από τις 23.000 που είχε βάλει ως ύστατη οροφή η ελληνική πλευρά, συνιστά μια καλή απόδειξη για το τι ακριβώς διημείφθη πίσω από τις κλειστές αίθουσες των τηλεδιασκέψεων.
Και όχι μόνο. Η τρόικα απαίτησε και εξασφάλισε ότι στη διαδικασία της εφεδρείας δεν θα μπουν μόνο εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και υπάλληλοι του λεγόμενου «στενού»» κράτους.
Αυτοί οι τελευταίοι, θα έχουν εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου, γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείονται του μέτρου οι μόνιμοι, αλλά άγνωστο για πόσο καιρό ακόμα.
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τίποτα.
Άλλωστε, ακόμα και τα πιο δυσάρεστα σενάρια, τα οποία κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες μέρες στην αγορά, επαληθεύονται τώρα 100%.
Για παράδειγμα, αυτό το οποίο προέβλεπε ότι μαχαίρι θα μπει και στις συντάξεις των ηλικίας κάτω των 55 ετών συνταξιούχων ή εκείνο το οποίο προέβλεπε μειώσεις στις συντάξεις αναλόγως του ύψους τους.
Όπερ σημαίνει ότι απ εδώ και στο εξής, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλείεται εκ των προτέρων.
Προς το παρόν, αλώβητες μένουν μόνο οι κατώτερες συντάξεις του ΟΓΑ.  Ίσως επειδή είναι μόλις 300 ευρώ και άρα δεν μπορούν να πάνε …χαμηλότερα.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...