Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

Lego στο... διάστημα

Μία διαφορετική αποστολή θα στείλει η NASA στον πλανήτη Δία, η οποία θα απαρτίζεται από τρία lego, τον Δία, την Ήρα και το Γαλιλαίο. Στόχος, να εμπνεύσει τα παιδιά
Η NASA θα στείλει στην επόμενη αποστολή της στον πλανήτη Δία, ένα ασυνήθιστο πλήρωμα. Το
μεγάλο ταξίδι θα κάνουν τρεις μινιατούρες lego.
Σε μία προσπάθεια να εμπνεύσει τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν και να εξερευνήσουν την επιστήμη και το διάστημα, η NASA σκέφτηκε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο, για να τους τραβήξει την προσοχή.
Η αποστολή θα φτάσει στον απομακρυσμένο πλανήτη, κάποια στιγμή το 2016, με σκοπό να διερευνήσει τη δομή του, την ατμόσφαιρα και τη μαγνητόσφαιρά του.
Δεν είναι σαφές τι ακριβώς ρόλο θα παίξουν τα παιχνίδια στην αποστολή, αλλά ποιος νοιάζεται, τα lego θα ταξιδέψουν στο διάστημα!
''Στην ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία ο Δίας καλύφθηκε με ένα πέπλο από σύννεφα για να καλύψει τις σκανταλιές του από τον Όλυμπο. Η σύζυγός του Juno, στη ρωμαϊκή μυθολογία η θεά Ήρα, ήταν σε θέση να βλέπει μέσα από τα σύννεφα και να αποκαλύψει την πραγματική φύση του θεού'' εξηγεί ο εκπρόσωπος της NASA, εξηγώντας την επιλογή τους.
Ο Δίας με σύμβολο τον χαρακτηριστικό του κεραυνό και η Ήρα με ένα μεγεθυντικό φακό αναζητά την αλήθεια.
Τρίτο μέλος της ιδιόμορφης αποστολής, ο Γαλιλαίος, ο οποίος έκανε σημαντικές ανακαλύψεις για τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγαλύτερων δορυφόρων του Δία. Φυσικά η μικρογραφία του θα κρατά ένα τηλεσκόπιο στο χέρι.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...