Δευτέρα, Αυγούστου 22, 2011

Iκανοποιητικό εισόδημα από την... άγνωστη Αρόνια!


Iκανοποιητικό εισόδημα από την... άγνωστη Αρόνια!

Πηγή πρόσθετου εισοδήματος μπορεί

να αποτελέσει μια νέα δυναμική καλλιέργεια

που ήταν παντελώς άγνωστη στη 

χώρα μας μέχρι τώρα και ακούει στο όνομα "αρόνια η μελανόκαρπη".


Πηγή πρόσθετου εισοδήματος μπορεί να αποτελέσει μια νέα δυναμική καλλιέργεια που ήταν παντελώς άγνωστη στη χώρα μας μέχρι τώρα και ακούει στο όνομα "αρόνια η μελανόκαρπη".
Αν και το κόστος καλλιέργειας της αρόνιας είναι χαμηλό, εν τούτοις τόσο η στρεμματική όσο και η οικονομική απόδοση είναι αρκούντως ικανοποιητικές.
Σε μια εποχή που οι επιδοτήσεις ελαττώνονται και οι αγρότες αναζητούν εναλλακτικές καλλιέργειες, η αρόνια είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκτήσει κάποιος ένα πρόσθετο ικανοποιητικό εισόδημα που μπορεί να φθάνει τα 1.200-1.400 ευρώ το στρέμμα.
Οσο άγνωστη είναι στην Ελλάδα, τόσο διάσημη αποδεικνύεται η αρόνια στη Ρωσία, την Τσεχία, τη Λιθουανία, αλλά και την Πολωνία, όπου καλλιεργείται σε χιλιάδες στρέμματα.
Στις χώρες αυτές οι μεγαλύτερες ποσότητες χρησιμοποιούνται στη φαρμακολογία, αλλά και για την παρασκευή χυμού, ο οποίος είναι πλούσιος σε φαινόλες, κατεχίνες, φλαβονόλες κ.ά.
Παρόλο που η αρόνια αντέχει στο πολύ ψυχρό κλίμα, οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες της Ελλάδας θεωρούνται ιδανικές για την καλλιέργεια της αρόνιας.
  1. Η άγνωστη "αρόνια η μελανόκαρπη" εξασφαλίζει έσοδα έως και 1.400 ευρώ ανά στρέμμα
  2. Ιδανικές για την καλλιέργεια οι συνθήκες της Ελλάδας
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...