Τρίτη, Αυγούστου 02, 2011

Τατουάζ ,...διαφορετικά από τα άλλα

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα τατουάζ είναι αντισυμβατικά. Καιρός να μάθουμε και τα ηλεκτρονικά τατουάζ!Δεν πρόκειται για τατουάζ που θα βελτιώσουν την εικόνα σας
Στέφανος Νικήτας 
Επιστήμονες του Πανεπιστήμιο Νόρθεστεν της Βοστώνης  κατασκεύασαν ένα ηλεκτρονικό εμφύτευμα το οποίο αποτελεί το τελευταίο επίτευγμα των επαναστατικών εφαρμογών που φέρνει η επιστήμη της νανοτεχνολογίας.
Αντί της χρωστικής ουσίας που χρησιμοποιείται στα τατουάζ, τα συγκεκριμένα τατουάζ θα περιέχουν νανοαισθητήρες που θα “διαβάζουν” τα επίπεδα νατρίου, γλυκόζης ακόμη και αλκοόλ στο αίμα του ασθενή. Με τη βοήθεια  ψηφιακής κάμερας ενός έξυπνου κινητού θα μπορεί για παράδειγμα ο κάθε διαβητικός ασθενής να  μετρήσει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα του  ανώδυνα χωρίς να χρειαστεί να τρυπήσει  το δέρμα του με ένεση.
Δείγμα  κορυφαίας τεχνολογίας  είναι ο τρόπος λειτουργίας του. Μια σειρά αισθητήρων, τοποθετείται κάτω από το δέρμα σαν τατουάζ μελάνης αναφέρει ο Δοκτορ Χέδερ  Κλαρκ αναπληρωτής καθηγητής της Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο του Νορθεστερνμ.  Εντός του μεταφυτεύματος ορισμένα νανοσωματίδια θα δεσμεύουν και θα αναλύουν συγκεκριμένα στοιχεία του αίματος όπως το νάτριο και η γλυκόζη.
Η ανάγνωση των αποτελεσμάτων και η μετατροπή τους σε ποσοτικά δεδομένα θα γίνεται με τη χρήση της ψηφιακής κάμερας των έξυπνων τηλεφώνων.
Ο Δοκτορ Κλαρκ που πρωτοπορεί στην έρευνα των υποδερμικών αισθητήρων αναφέρει ότι το  πρόβλημα έγκειται στα χρήματα "Αν οι αισθητήρες παραχθούν μαζικά και χαμηλώσει σε φυσιολογικά επίπεδα η τιμή τους, τότε ασύρματες συσκευές κοντά στο σώμα σας θα μπορούν να σας ενημερώσουν για το ποιο φάρμακο πρέπει να πάρετε".
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...