Τετάρτη, Αυγούστου 17, 2011

Ληστείες μετά φόνου για μια χούφτα ευρώ

Πληθαίνουν οι εγκληματικές ενέργειες στις οποίες
οι δράστες δεν διστάζουν να σκοτώσουν
Ληστείες μετά φόνου για μια χούφτα ευρώ 
Οι πρόσφατες δολοφονίες του 23χρονου υπαλλήλου
εταιρείας security αλλά κι ενός 74χρονου επιχειρηματία
στον Ασπρόπυργο προκειμένου οι δράστες να υφαρπάξουν μερικές δεκάδες ευρώ, αποτελούν συνέχεια μίας σειράς περίπου 20 παρομοίων εγκληματικών ενεργειών που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες όπως οι δολοφονίες του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου, δύο περιπτεράδων στην Μεταμόρφωση και τα Ανω Λιόσια, ενός ταξιτζή στην Κυψέλη και ο τραγικός θάνατος τεσσάρων ηλικιωμένων στον Βόλο. Οργανωμένες εγκληματικές επιθέσεις από ενόπλους κακοποιούς με στόχο πλέον τον οποιονδήποτε και χωρίς καμιά αναστολή να χυθεί αίμα!


Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «ύστερα από τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποτροπή ληστειών σε μεγάλους στόχους όπως τράπεζες, ΕΛΤΑ, μεγάλα σούπερ μάρκετ, και το μεταβατικό στάδιο με τις ληστείες στην επαρχία, πλέον οι σκληροί κακοποιοί έχουν στραφεί στις ληστείες του δρόμου και του σπιτιού! Αναπληρώνουν τα χαμένα λεφτά από τις ληστείες των δεκάδων χιλιάδων ευρώ, με δεκάδες χτυπήματα σε ανυποψίαστους πολίτες για το... χαρτζηλίκι της ημέρας. Ενα εγκληματικό μεροδούλι- μεροφάι που σκορπίζει τον τρόμο».

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας το τελευταίο εξάμηνο σημειώθηκαν 728 ληστείες στην μέση του δρόμου, 397 ληστείες σε σπίτια, 350 επιθέσεις μέσα σε καταστήματα, 382 αρπαγές τσαντών, 60 ληστείες οδηγών ταξί, 143 επιθέσεις μέσα σε μίνι μάρκετ και καταστήματα ψιλικών. «Είναι αναπόφευκτο κάποια από αυτά τα περιστατικά να έχουν αιματηρή εξέλιξη. Μια σπασμωδιική αντίδραση του θύματος της ληστείας μπορεί να είναι μοιραία» σημειώνουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Τα όσα συνέβησαν με την δολοφονία του 23χρονου υπαλλήλου εταιρείας φύλαξης στον Ασπρόπυργο είναι χαρακτηριστικά. Δύο άγνωστοι, που πιθανόν γνώριζαν αρκετά για την περιοχή, πλησίασαν το όχημα της εταιρείας μέσα στο οποίο ξεκουραζόταν το θύμα, σε έναν "τυφλό" παράδρομο της Αττικής οδού. Τον αιφνιδίασαν, του πήραν ένα τσαντακι που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό και όταν ο υπάλληλος αποπειράθηκε να αντιδράσει τον σκότωσαν εν ψυχρώ. Αμέσως μετά, με το όχημα στο οποίο επέβαινε το θύμα, λήστεψαν τα διόδια Ρουπακίου, αποσπώντας μόλις 150 ευρώ. Μια ληστεία μετά φόνου για να αποσπάσουν μερικές δεκάδες ευρώ και ό,τι άλλο μπορεί να περιείχε το πορτοφόλι του θύματος.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με την δολοφονία του 74χρονου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη εταιρείας υδραυλικών ειδών, που έπεσε νεκρός από σφαίρες ενόπλων στο γραφείο του στην οδό Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο. Οι δράστες έστησαν ολόκληρη επιχείρηση και η λεία τους ήταν το πορτοφόλι του θύματος και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το χρονικό του τρόμου

-Στις 2 Ιουλίου 2011 άγνωστοι στην συμβολή των οδών Δράκου και Δοιράνης στην Κυψέλη ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου οδηγό ταξί, προκειμένου να του αρπάξουν μερικές δεκάδες ευρώ.

-Στις 13 Ιουλίου 2011 δύο οπλοφόροι σκοτώνουν 54χρονο ιδιοκτήτη περιπτέρου -αλβανικής καταγωγής- στην διασταύρωση των οδών Αρτης και Αναγεννήσεως για να του αρπάξουν 170 ευρώ.

-Στις 10 Μαίου 2011 πέφτει νεκρός από μαχαιρίες δύο Αφγανών, στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης. Οι δράστες άρπαξαν μία βιντεοκάμερα που την πούλησαν για 150 ευρώ.

-Στις 18 Μαίου 2011 συμμορία Αλβανών εισβάλλει σε σπίτι όπου διέμενε μια 55χρονη στον Βόλο για να την ληστέψουν. Η γυναίκα βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα νεκρή. Ηταν δεμένη και φιμωμένη. Οπως προέκυψε η ίδια συμμορία ευθυνόταν για τις δολοφονίες τριών ακόμη ηλικιωμένων στον Βόλο με λεία μερικές δεκάδες ευρώ.

-Στις 8 Δεκεμβρίου 2011 άγνωστοι πυροβολούν και σκοτώνουν 45χρονο ομογενή από το Καζακστάν, ιδιοκτήτη περιπτέρου στα Ανω Λιόσια επειδή προσπάθησε να αντιδράσει όταν του έκλεψαν μερικές δεκάδες ευρώ.

-Στις 17 Δεκεμβρίου 2010 δύο άτομα σκοτώνουν έναν 88χρονο συνταξιούχο που διέμενε στην οδό Ανδανείας στην Καλλιθέα για να του αρπάξουν 400 ευρώ.

-Στις 21 Φεβρουαρίου 2010 χάνει την ζωή του ένας ηλικιωμένος που διέμενε σε διώροφη κατοικία στην Βέροια στην διάρκεια ληστείας με λεία 100 ευρώ.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...