Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2011

Άλλα τα ρίσκα των αντρών,... άλλα των γυναικών





Σύμφωνα με την επικρατούσα κοινωνική άποψη, οι γυναίκες λαμβάνουν λιγότερες ριψοκίνδυνες αποφάσεις από ότι οι άντρες, όμως Αμερικανοί ερευνητές επισημαίνουν πλέον ότι, οι γυναίκες δεν είναι λιγότερο ριψοκίνδυνες από τους άντρες, απλά παίρνουν ρίσκα διαφορετικών ειδών από εκείνους!

Οι άντρες φαίνεται να είναι πρόθυμοι να αναλάβουν περισσότερους κινδύνους σε θέματα οικονομικά, αλλά οι γυναίκες σε κοινωνικά!

Η διαφορά αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα δυο φύλλα αντιλαμβάνονται την έννοια του κινδύνου με διαφορετικό τρόπο, ενώ η εξοικείωση του κάθε ανθρώπου σε αντίστοιχες «επικίνδυνες» καταστάσεις, μάλλον έχει άμεση σχέση με τον τρόπο που μεγάλωσε και πάνω από όλα με το φύλλο του.


Οι διαφορές στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον κόσμο τα αγόρια και τα κορίτσια από μικρά, είναι πολλές και μεγάλες, με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά όταν μεγαλώσουν, να αισθάνονται πιο άνετα με ριψοκίνδυνες πράξεις που έχουν να κάνουν με διαφορετικούς τομείς. Έτσι, ενώ οι άντρες συμμετέχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό σε συναλλαγές του Χρηματιστηρίου, οι γυναίκες αλλάζουν επαγγελματική κατεύθυνση πολύ πιο εύκολα ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες.

Τα παραπάνω ευρήματα δημοσιεύονται στο τεύχος του Current Directions in Psychological Science.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...