Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2011

Υγιείς συνήθειες που προσθέτουν έως και 15 χρόνια ζωής...!

Οι άνθρωποι με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, όπως είναι η διατροφή, η τακτική άσκηση, η αποφυγή του καπνίσματος, καθώς και η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους σώματος, έχουν πιο πολλές πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα από τους υπόλοιπους. Για τις γυναίκες, τα επιπλέον χρόνια ανέρχονται έως και τα 15, ενώ για τους άντρες είναι λιγότερα και φθάνουν τα 8,5.

Μελέτη που έγινε και δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, αξιολόγησε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου μεταξύ μεσηλίκων, που είχαν διαφορετικές συνήθειες σχετικά με τους τέσσερεις παράγοντες υγείας που αναφέρθηκαν πρωτύτερα, δηλαδή το σωματικό βάρος, το κάπνισμα, την άσκηση και τη διατροφή.

Μέσα από αυτή την έρευνα λοιπόν, φάνηκε ότι, η μεσογειακή διατροφή έχει περισσότερο εμφανή ευεργετικά αποτελέσματα στις γυναίκες παρά στους άντρες, αφού η κατανάλωση ξηρών καρπών, οσπρίων, δημητριακών, ψαριών, λαχανικών, φρούτων και η μειωμένη πρόσληψη αλκοόλ, επέφερε χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας κυρίως στο ασθενές φύλλο.

Ωστόσο, η προσήλωση στη μεσογειακή διατροφή και από τους άντρες και από τις γυναίκες, είναι σημαντική γιατί, αν και υπάρχει αριθμητική διαφορά των ποσοστών οφέλους ανάμεσα στα δύο φύλλα, δεν παύει να είναι σημαντικά ευεργετική για όλους.

Η μελέτη λοιπόν δείχνει ότι δρόμος των «τεσσάρων αρχών» -άσκηση, διατροφή, βάρος, αποφυγή καπνίσματος- είναι ο μοναδικός που μπορεί να οδηγήσει στη μείωση της πρόωρης θνησιμότητας.



capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...