Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

Πώς να κάνετε οικολογικές διακοπές

Κάντε πράσινες επιλογές

Η οικολογική συνείδηση μπορεί να διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών κάνοντας απλές επιλογές που δεν θα στοιχίσουν τίποτα σε εσάς, αλλά θα προσφέρουν πολλά στο περιβάλλον.

Προτιμήστε τα «πράσινα ξενοδοχεία»

Πρόκειται για τις ξενοδοχειακές μονάδες πιστοποιημένες με το «Green Key» -το «Πράσινο Κλειδί», ένα οικολογικό σήμα ποιότητας (eco-label) για τις τουριστικές μονάδες. Η πιστοποίηση αφορά κυρίως τα ξενοδοχεία του εξωτερικού, ωστόσο υπάρχουν πλέον και αρκετές προτάσεις και από τον εγχώριο τουρισμό.

Ενημερωθείτε για την πορεία του προγράμματος The Green Key στην Ελλάδα από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, www.eepf.gr/. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν οι λίστες, οι οποίες ανανεώνονται σε τακτική βάση, με τις τουριστικές μονάδες στην Ελλάδα που έχουν βραβευτεί με το Green Key.

Επιλέξτε τον εναλλακτικό τουρισμό

Μπορείτε να αποδράσετε σε αγροτουριστικές μονάδες και μονάδες οικοτουρισμού, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε στον ιστότοπο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού www.gnto.gr.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να συμμετάσχετε σε εθελοντικά προγράμματα και εκστρατείες που σχετίζονται με την περιβαλλοντολογική δράση.

Από τις ιστοσελίδες της WWF Ελλάς (www.wwf.gr), Αρκτούρος (www.arcturos.gr ) και Greenpeace Greece www.greenpeace.org/greece ενημερώνομαι για τις δεντροφυτεύεις, τα καλοκαιρινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας σε περιοχές σημαντικής οικολογικής αξίας και κάθε είδους εθελοντικές εκστρατείες που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας (www.europa.eu/youth) μπορώ να αναζητήσω πληροφορίες για προτάσεις εθελοντικών οικολογικών προγραμμάτων που εφαρμόζονται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Ενισχύστε την τοπική κοινωνία την οποία επισκέπτεστε

Προτιμήστε να γευματίσετε σε ένα τοπικό εστιατόριο- ταβέρνα και να αγοράσετε από τις τοπικές αγορές, να προτιμήσετε τιςτοπικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων ή ξεναγών ενισχύοντας έτσι τον αειφόρο τουρισμό ο οποίος σας διασφαλίζει ότι θα ελαχιστοποιήσετε το οικολογικό σας αποτύπωμα προστατεύοντας παράλληλα τους τοπικούς πολιτισμούς και τις οικονομίες αυτών.

Προτιμήστε τις απευθείας πτήσεις, μιας και οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις των αεροσκαφών αποτελούν σημαντική πηγή εκπομπών CO2.

Πηγή: omorfamistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...