Κυριακή, Ιουλίου 31, 2011

Tζίρος εκατομμυρίων δολαρίων ,... μέσω Ιντερνετ !!!


Oταν οι συγκάτοικοί της έφυγαν από το διαμέρισμά της στο Τορόντο η Λίζα Μάριον ανησυχούσε ότι
δεν θα έβρισκε εύκολα κάποιον να μοιράζονται τα έξοδα. Μετά ανακάλυψε το Airbnb και βρήκε τριάντα «συγκατοίκους». Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που φέρνει σε επαφή ταξιδιώτες με όσους είναι πρόθυμοι να τους ενοικιάσουν ένα δωμάτιο ή και ένα ολόκληρο σπίτι σε όποια γωνιά του πλανήτη επιθυμούν.
Η 26χρονη τώρα βγάζει περίπου 1.800 δολάρια τον μήνα και όχι μόνο πληρώνει το νοίκι της αλλά ανακαίνισε και το σπίτι της. Η εταιρεία Airbnb δημιουργήθηκε σε ένα σαλόνι του Σαν Φρανσίσκο από τρεις φίλους και συγκατοίκους, τους Μπράιαν Τσέσκι, Τζόε Γκέμπια και Νέιθαν Μπλέτσαρτζικ, το 2008. Τώρα προσφέρει περίπου 15.000 καταλύματα και εξυπηρετεί 10.000 επισκέπτες τη βραδιά. Εχει συγκεντρώσει επενδύσεις ύψους 112 εκατ. δολαρίων ενώ οι ειδικοί αποτιμούν την αξία της στο 1 δισ. δολάρια. Φυσικά πλέον στεγάζεται σε υπερπολυτελή γραφεία και στις λίστες της υπάρχουν ακόμη και ολόκληρα νησιά στα Φίτζι. Ή, όπως λέει, «παραθαλάσσιες βίλες σε εξωτικούς προορισμούς σαν την Ελλάδα».
Βέβαια, υπάρχουν πάντα κίνδυνοι σε συναλλαγές μεταξύ αγνώστων. Το Airbnb έχει φροντίσει ώστε να μπορούν οι φιλοξενούμενοι να ανεβάζουν αξιολογήσεις. Και προβλέπει μια προκαταβολή υπέρ των σπιτονοικοκύρηδων για πιθανές ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...