Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2011

Ιαπωνία...... Shogun 2: Total War

Shogun 2: Total War

Shogun 2: Total War Shogun 2: Total War Shogun 2: Total War Shogun 2: Total War Shogun 2: Total War
Shogun 2: Total War Shogun 2: Total War Shogun 2: Total War Shogun 2: Total War Shogun 2: Total War
Βρισκόμαστε στην Ιαπωνία του 16ου αιώνα και οι φατρίες ερίζουν για τον υπέρτατο τίτλο του Shogun, του απόλυτου άρχοντα. Επικές μάχες, σκοτεινό παρασκήνιο και σεβασμός στην παράδοση συνθέτουν ένα από τα πιο άρτια και καλοδουλεμένα παιχνίδια στρατηγικής.
Το Shogun 2: Total War μάς μεταφέρει στη φεουδαρχική Ιαπωνία του 16ου αιώνα. Πιο συγκεκριμένα, 10 χρόνια ύστερα από τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στον «πρόγονό» του, Shogun: Total War. Η επικράτεια έχει βυθιστεί στο χάος και όλες οι φατρίες έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου διαμάχη για την τελική επικράτηση και αναγόρευση του δικού τους άρχοντα ως του Shogun, που θα έχει και τον απόλυτο έλεγχο της χώρας.
Οι ένοπλες συγκρούσεις και οι μάχες αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον εμφύλιο πόλεμο. Αυτή όμως είναι η μία μόνο πλευρά του νομίσματος, αφού παράλληλα θα πρέπει να επικεντρώσετε την προσοχή σας σε πλειάδα άλλων τομέων, όπως αυτούς της διπλωματίας, του εμπορίου αλλά κα της παρασκηνιακής δραστηριότητας. Έχετε κατά νου ότι το Shogun 2: Total War είναι ένα πολυσχιδές παιχνίδι με ποικίλα επίπεδα, χαρακτηριστικό που του εξασφαλίζει πολύ μεγάλο βάθος και αντίστοιχη αντοχή στον χρόνο.

Το πολυδιάστατο του χαρακτήρα του επιβάλλει να ασχοληθείτε με επιμέρους δραστηριότητες που θα σας εξασφαλίσουν την πολυπόθητη νίκη. Ακολούθως θα πρέπει να φροντίζετε για τους κατοίκους των υπό κατοχή σας επαρχιών, το ηθικό του στρατεύματος, να παρεισφρέετε με κατασκόπους στις αντίπαλες πλευρές, να συνάπτετε συμμαχίες, να κηρύττετε πολέμους, να αναπτύσσετε νέες τεχνολογίες, όπως επίσης και να φροντίζετε για την ανέλιξη των αξιωματούχων σας. Φανταστείτε ότι αυτές που προαναφέραμε είναι μερικές μόνον από τις αρμοδιότητες που δεν μπορείτε να παραβλέψετε. Η διαχείριση όλων των παραπάνω επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία σας στο παιχνίδι μια και η κάθε κατηγορία δύναται να επηρεάσει ανά πάσα στιγμή την έκβαση του παιχνιδιού.

Εντυπωσιαστήκαμε από την εις βάθος μελέτη που έγινε στη γιαπωνέζικη κουλτούρα και τον τρόπο που αυτή ενσωματώθηκε τόσο αρμονικά στο παιχνίδι. Ο κώδικας τιμής, η φιλοσοφία, τα ήθη και τα έθιμα, η παράδοση ενός λαού στο σύνολό της καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα που σέβεται στο έπακρο τον πολιτισμό και τα επιτεύγματα της Άπω Ανατολής.

Ως επίδοξος Shogun ελέγχετε μια περιοχή του χάρτη και σκοπός σας είναι να επεκταθείτε με κάθε μέσο, έντιμο και μη. Παράλληλα θα πρέπει να αναπτύσσετε τις πόλεις σας, να τις προστατεύετε, να εκμεταλλεύεστε και να διαχειρίζεστε τους πόρους, καθώς και να εμπλουτίζετε τις διάφορες τεχνολογίες, τα οφέλη των οποίων είναι πολλαπλά. Λόγω της γεωπολιτικής θέσης της Ιαπωνίας, ο ρόλος του ναυτικού είναι προφανέστατα αναβαθμισμένος και αποτελεί μια σημαντική δύναμη που θα σας βοηθήσει να εξαπλώσετε με ασφάλεια την κυριαρχία σας. Στις μάχιμες μονάδες εντοπίσαμε τις πάλαι ποτέ γνωστές και ιστορικά ακριβείς, του Πεζικού, Τοξοβόλων και Ιππικού. Η καθεμία απ' αυτές με τα υπέρ και τα κατά της. Η σωστή τοποθέτησή τους στον χάρτη της μάχης μπορεί να εξασφαλίσει τη νίκη, ενώ τα λάθη δεν συγχωρούνται. Οι εσφαλμένες κινήσεις και επιλογές θα οδηγήσουν σε σφαγή του στρατού σας και ακολούθως σε μια ταπεινωτική ήττα. Η τεχνητή νοημοσύνη του παιχνιδιού αποτελεί έναν καθόλα άξιο αντίπαλο που όχι μόνο δεν συγχωρεί τα λάθη, αλλά και τα εκμεταλλεύεται στην πρώτη ευκαιρία. Οι μάχες όμως δεν περιορίζονται στις σώμα με σώμα συγκρούσεις. Επεκτείνονται στο επίπεδο πολιορκίας, όπου και θα πρέπει να εξαντλήσετε (κυριολεκτικά) όλες τις στρατηγικές σας δεξιότητες, καθώς και στις κατά τόπους ναυμαχίες για τον έλεγχο των νησιών.

Τα γραφικά, η απόδοση του ύφους και των ειδικών εφέ (φωτισμού, σκίασης, καιρικών φαινομένων κ.ά.) κινούνται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας μια οπτική πανδαισία στην οποία είναι προφανές ότι έχει δοθεί προσοχή ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Οι μάχες είναι πολύ ρεαλιστικές, όπως επίσης και οι αντιδράσεις των στρατευμάτων απέναντι στα γεγονότα που προκύπτουν (ξαφνική επίθεση υπέρτερης δύναμης, αιφνίδιος θάνατος αξιωματούχου, κούραση, έλλειψη υψηλού ηθικού κ.ά.). Ο ήχος ακολουθεί πιστά τα χνάρια ποιότητας με παραδοσιακά μουσικά θέματα που ποικίλουν κατά περίπτωση και ταιριάζουν στο κλίμα του παιχνιδιού. Επίσης καλοδουλεμένες είναι οι φωνές, όπως επίσης και τα ηχητικά εφέ. Όλα συνεργάζονται αρμονικά, ώστε να δημιουργήσουν ένα αρτιότατο και μοναδικής ποιότητας τίτλο στρατηγικής που απαραιτήτως πρέπει να παίξετε και να απολαύσετε αν είστε λάτρης του είδους. Εξαιρετικό από κάθε άποψη.

Το Shogun 2: Total War κυκλοφορεί αποκλειστικά σε έκδοση για PC.
mobilenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...