Κυριακή, Ιουλίου 24, 2011

Μπρέιβικ: "Απεχθείς οι δολοφονίες, αλλά απαραίτητες"

Ο άνθρωπος που βύθισε σε βαρύ πένθος τη Νορβηγία παραδέχεται τις κατηγορίες και δεν διστάζει να πεί ότι "ήταν απεχθείς, αλλά αναγκαίες"...
 
Μπρέιβικ: Απεχθείς οι δολοφονίες, αλλά απαραίτητες
Ο δράστης αυτού του πρωτοφανούς φονικού που έχει κάνει μια ολόκληρη χώρα να καταρρεύσει θα δηλώσει αμετανόητος σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας ο Μπρέιβικ τέλεσε μόνος του και τις εκρήξεις στο Όσλο και τους φόνους στο νησί Οτόγια.

Ένα βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube και υποκινεί σε έναν "πόλεμο" κατά του Ισλάμ, δείχνει φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη των πολύνεκρων επιθέσεων στο Όσλο, ο οποίος φοράει ένα αδιάβροχο και κρατάει ένα αυτόματο όπλο.

   

Οι φωτογραφίες εμφανίζονται στο τέλος του σχεδόν 12λεπτης διάρκειας βίντεο με τον τίτλο "Ιππότες Σταυροφοριών 2083" που ανέβηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=vQOfH8Dj1mw.

   
Οι ίδιες φωτογραφίες που εμφανίζονται στο βίντεο είχαν αναρτηθεί και στη σελίδα του φερόμενου ως δράστη, Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, στο Facebook, η οποία τώρα έκλεισε.

   
Σε μία νορβηγική ιστοσελίδα συζήτησης (www.freak.no) υπήρχε σύνδεσμος που παρέπεμπε σε ένα βιβλίο 1.500 σελίδων υπό τον τίτλο "2083-Μία Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας".

   
Δεν είναι γνωστό ποιός ανέβασε το βίντεο στις 22 Ιουλίου από κάποιον ονόματι Αντριου Μπέργουικ.

   
Ο άνθρωπος αυτός υπογράφει και το βιβλίο. Ο συγγραφέας αναφέρει μέσα από τις σελίδες του ότι το όνομα Αντριου Μπέργουικ είναι η αγγλική εκδοχή του Αντερς Μπρέιβικ.

Στο διαδίκτυο έχει αναρτηθεί φωτογραφία που ρίχνει τη χαριστική βολή σε ένα από τα θυματά του.
source: www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...