Κυριακή, Ιουλίου 24, 2011

Ομπάμα: Ας μην παίξει με τη φωτιά το Κογκρέσο


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα με αυστηρού ύφους δηλώσεις του το
Σάββατο κάλεσε «το Κογκρέσο να μην παίξει με το φωτιά» στο θέμα της επιδιωκόμενης -έως, το αργότερο, τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου- συμφωνίας για έλλειμμα-χρέος του δημοσίου ΗΠΑ.

«Δε χρειάζεται το Κογκρέσο να επιδίδεται, με τρόπο αψήφιστο, σε παιχνίδια...στο πεδίο της οικονομίας μας. Ας επιδείξει, αντίθετα, ένα αίσθημα ευθύνης, ας δουλέψει, ας ασχοληθεί με το δημόσιο έλλειμμα, ας εμποδίσει τη στάση πληρωμών του δημοσίου».

«Βουλευτές και Γερουσιαστές θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν 3 με 4 τρισ. δολάρια περικοπές στο δημόσιο έλλειμμα και να ανοίξουν το δρόμο, έτσι, να αυξηθεί έγκαιρα το όριο χρέους του δημοσίου», τόνισε αργά το βράδυ ώρα Ελλάδας στο Reuters στενός συνεργάτης της Ρεπουμπλικανικής ηγεσίας στο Κογκρέσο.

Πριν να ξεκινήσουν τη Δευτέρα οι ασιατικές χρηματαγορές, «μια συμφωνία (με τον Λευκό Οίκο) με αυτό το περιεχόμενο μπορεί να γίνει γύρω στις 23.00 ώρα Ελλάδας αύριο Κυριακή (16.00 ώρα Ουάσινγκτον)» πρόσθεσε η ίδια πηγή, «και να τεθεί προς ψήφιση στο Κογκρέσο μεθαύριο Δευτέρα».

Η ίδια πηγή αποσαφήνισε, ακόμα, «ότι η εν λόγω συμφωνία δεν προβλέπει έσοδα».

Τηλεφωνική επαφή Ομπάμα-Σαρκοζί

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν νωρίτερα σήμερα οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ -Νικολά Σαρκοζί και Μπαράκ Ομπάμα-, «για να γίνει η ενημέρωση στο θέμα των συμπερασμάτων της πρόσφατης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής», ανακοινώνει στο Παρίσι η γαλλική προεδρία, που είχε τη σχετική πρωτοβουλία.

Στη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο πρόεδρος Σαρκοζί «εξέφρασε στον πρόεδρο Ομπάμα την ελπίδα του», σύντομα να καταλήξουν σε μια συμφωνία, ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο, σχετικά με το έλλειμμα και με το χρέος του δημοσίου ΗΠΑ, προσθέτει η γαλλική προεδρία στο ίδιο ανακοινωθέν.
source: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...