Κυριακή, Ιουλίου 10, 2011

"Φάμπρικα" εκατομμυρίων στο ΙΚΑ Ηρακλείου

Αλλεπάλληλα οικονομικά σκάνδαλα του ΙΚΑ Ηρακλείου έρχονται στο φως. Υπερτιμολογήσεις, συμβάσεις και υπέρογκες αμοιβές εκατομμυρίων ευρώ. Συνεχίζονται οι εξονυχιστικοί έλεγχοι
Σε καθημερινή βάση έρχονται στο φως οικονομικά σκάνδαλα στο ΙΚΑ Ηρακλείου, όπου δεν έχουν
τέλος οι υπερβάσεις, οι σκανδαλώδεις συμβάσεις και οι υπέρογκες αμοιβές που αφορούν νοσήλια, σκευάσματα, φυσικοθεραπείες και παροχές και δαπάνες που έχουν καταγράψει τους τελευταίους μήνες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Ιδρύματος.
Εδώ και ένα χρόνο οι άνθρωποι του ΙΚΑ Ηρακλείου προσπαθούν να βάλουν τάξη σε ένα υποκατάστημα που, όπως φαίνεται, κάποιοι είχαν μετατρέψει σε "φάμπρικα" σκανδάλων, υπερτιμολογήσεων και παροχής ανύπαρκτων υπηρεσιών.
Μόνο το τελευταίο διάστημα, όπως σημειώνει το cretalive.gr, έχουν μπλοκαριστεί τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που αφορούν νοσήλια, παραϊατρικές εξετάσεις και παροχές περίθαλψης που έστελναν τα Ιδιωτικά Ιατρικά Κέντρα της πόλης του Ηρακλείου προς πληρωμή στο υποκατάστημα του ΙΚΑ.
Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά και φαίνεται πως έχουν αποδώσει καρπούς, καθώς μόνον τον τελευταίο χρόνο έχουν περικοπεί πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ από το "συμμάζεμα" των ειδικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.
Από το σκάνδαλο με τα σκευάσματα ειδικής διατροφής των καρκινοπαθών, το ΙΚΑ αποκόμισε από το συμμάζεμα πάνω από 2 εκατομμύρια, άλλα τόσα (2 εκατομμύρια ευρώ) από τις "περιττές" συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές και πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ είχε όφελος το τοπικό υποκατάστημα από το σκάνδαλο με τις συντάξεις που έπαιρναν δικαιούχοι ασφαλισμένων που είχαν πεθάνει.
Στην τελική φάση βρίσκεται και η διαλεύκανση του σκανδάλου με τους νεφροπαθείς με τη διαδικασία καταλογισμού (περίπου 100.000 ευρώ για τον καθένα) να βρίσκεται στο τελικό στάδιο για όσους εξαπάτησαν το ΙΚΑ Ηρακλείου.
www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...