Κυριακή, Ιουλίου 10, 2011

Μεροκάματο 24 εκατομμυρίων!

Έτσι ξεζουμίζουν την αγορά οι τοκογλύφοι

Στο αστρονομικό ποσό των 24 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται ο ημερήσιος τζίρος των κυκλωμάτων τοκογλυφίας ποτ δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Χρήματα τα οποία προέρχονται κυρίως από μεροκαματιάρηδες ανθρώπους που για να γλυτώσουν τις οικογένειές τους από την πείνα, ζήτησαν χέρι βοηθείας από τους αδίστακτους «δανειστές» και σε αρκετές περιπτώσεις πλήρωσαν τους… αιματηρούς τόκους, ακόμη και με τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso οι Αρχές που ερευνούν τα πλοκάμια του κυκλώματος υπολογίζουν ότι τα κέρδη από το «μαύρο» χρήμα των τοκογλυφικών δραστηριοτήτων αγγίζουν τα 80.000 ευρώ την μέρα για καθένα από τα παράνομα «γραφεία» εξυπηρέτησης των δανειοληπτών που χρωστάνε. Με βάση το δεδομένο ότι στην ελληνική επικράτεια δραστηριοποιούνται τουλάχιστον 300 τέτοια «γραφεία», μόνο με έναν απλό πολλαπλασιασμό ο καθένας μπορεί να υπολογίσει ότι ο τζίρος των αδίστακτων κυκλωμάτων φτάνει το αμύθητο ποσό τα των 24 εκατομμυρίων ευρώ την ημέρα.

Η δράση των «γραφείων» βασίζεται σε μαφιόζικες μεθόδους, ενώ μέχρι σήμερα στην αγορά επικρατούσε ο νόμος της σιωπής. Τα θύματα των απατεώνων είναι κατά κύριο λόγο μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και απελπισμένοι μεροκαματιάρηδες, με χρέη καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων.

Άνθρωποι υπεράνω υποψίας, οικογενειάρχες ακόμα και συνταξιούχοι είναι τοκογλύφοι. Σύμφωνα με την έρευνα του διδάκτορος Εγκληματολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Μαρίνου Σκανδάμη, το 33% των τοκογλύφων είναι έμποροι, το 33% ελεύθεροι επαγγελματίες, το 20% συνταξιούχοι, το 7% δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι και το υπόλοιπο 7% εισοδηματίες.
www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...