Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2011

Την παραίτηση των υπουργών του ζήτησε ο Χριστόφιας – Ο ίδιος όμως δεν παραιτείται



Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο σήμερα στην Κύπρο και ανασχηματισμό ανακοίνωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Μετά την παραίτηση των δύο υπουργών του ΔΗΚΟ χθες, ο Πρόεδρος της Κύπρου συγκάλεσε για σήμερα έκτακτο Υπουργικό συμβούλιο στο οποίο θα ζητήσει από τους Υπουργούς της κυβέρνησης να υποβάλουν την παραίτησή τους ώστε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.
 
Αυτό ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου διατυπώνοντας παράλληλα την άποψη ότι είναι αντιδεοντολογικό να μαθαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα θέματα που εγείρονται από τα ΜΜΕ, όπως και να ζητείται από το ΔΗΚΟ όπως τεθούν στη διάθεση του Προέδρου οι παραιτήσεις των υπουργών που προέρχονται από το κόμμα.
 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πανέτοιμος να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για συζήτηση των θεμάτων που έχει εγείρει», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «θεωρούμε, όμως, ότι είναι αντιδεοντολογικό τα διάφορα θέματα που εγείρονται από μέρους του ΔΗΚΟ - κόμμα που συμμετέχει στην Κυβέρνηση - ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τα μαθαίνει από τα ΜΜΕ».
 
«Μεταξύ συνεργατών ο διάλογος είναι απαραίτητος, αλλά αυτός δεν μπορεί να γίνεται διαμέσου δημοσίων μηνυμάτων και προσκλήσεων, πριν καν ενημερωθεί ο Πρόεδρος», υπογραμμίζει ο κ. Στεφάνου, συμπληρώνοντας ότι «θα μπορούσε ο κ. Καρογιάν να επικοινωνήσει πρώτα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις του κόμματός του».
 
Εκφράζει τη θέση ότι «αντιδεοντολογικό είναι επίσης να ζητείται από το ΔΗΚΟ όπως τεθούν στη διάθεση του Προέδρου οι παραιτήσεις των Υπουργών που προέρχονται από το κόμμα».
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «βάσει του Συντάγματος οι Υπουργοί διορίζονται ως άτομα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από αυτόν παύονται». Προσθέτει ότι «είναι οι ίδιοι οι υπουργοί που θέτουν στη διάθεση του Προέδρου την παραίτησή τους και όχι έπειτα από απόφαση του κόμματός τους».
 
Ο κ. Στεφάνου ενημερώνει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, θέμα το οποίο θα συζητήσει με το ΑΚΕΛ και με το ΔΗΚΟ, αν τα κόμματα βεβαίως το επιθυμούν».
 
Και όλα αυτά ενώ οι έρευνες για την πολύνεκρη έκρηξη στη Ναυτική Βάση και μόλις λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από την Moody's.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...