Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2011

Sanofi Aventis: Απολύσεις 1400 εργαζομένων,... σε Ευρώπη και ΗΠΑ


Sanofi Aventis: Απολύσεις 1400 εργαζομένων σε Ευρώπη και ΗΠΑ 

Τον περασμένο μήνα η Novartis είχε ανακοινώσει την περικοπή 2000 θέσεων εργασίας
Σε σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα προβλέπει την κατάργηση 1400 θέσεων εργασίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ προχωρά η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi Aventis. H τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου παγκοσμίως (βάσει πωλήσεων) σχεδιάζει την κατάργηση τουλάχιστον 555 θέσεων εργασίας στη Γερμανία, στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ περίπου 900 θέσεις εργασίας θα μειωθούν σε εργοστασιακές μονάδες των ΗΠΑ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν εργοστάσια που δεν διαθέτουν «μια κρίσιμη μάζα» εργαζομένων χωρίς όμως να διευκρινίσει το όριο πάνω από το οποίο θα διασώζεται μια μονάδα.

Τα σχέδια αυτά εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο αναδιοργάνωσης που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη με την εξαγορά της αμερικανικής φαρμακευτικής Genzyme.

Με την εφαρμογή «οικονομιών κλίμακας» ο γαλλικός όμιλος στοχεύει στην εξοικονόμηση δύο δισ. ευρώ μέχρι το 2015.

Ανάλογα σχέδια υιοθετούν η μία μετά την άλλη οι μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες. Τον περασμένο μήνα η ελβετική Novartis ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απολύσεις επικαλούμενη την ανατίμηση του ελβετικού φράγκου και την αυξανόμενη πίεση στις τιμές των φαρμάκων.

Η διοίκηση της Novartis ανακοίνωσε την περικοπή 2.000 θέσεων, κυρίως στην Ελβετία και τις ΗΠΑ, καθώς και το κλείσιμο ακόμη δύο εργοστασίων της -στην Ελβετία και την Ιταλία με στόχο την εξοικονόμηση 200 εκατ. δολαρίων ετησίως.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...