Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

Μία Ελληνίδα,... στις ισχυρότερες γυναίκες του Forbes

H Αγγελική Φράγκου κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε έναν άκρως ανδροκρατούμενο κλάδο, όπως αυτός της ναυτιλίας.  
H Αγγελική Φράγκου κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε έναν άκρως ανδροκρατούμενο κλάδο, όπως αυτός της ναυτιλίας.
Μία Ελληνίδα, πρωταγωνίστρια στον κλάδο της ναυτιλίας, κατάφερε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τις δέκα πιο ανερχόμενες γυναίκες του περιοδικού Forbes.
Η Αγγελική Φράγκου Φράγκου φαίνεται πως έχει αντεπεξέλθει στις απαιτητικές συνθήκες της κρίσης, διατηρώντας σε τροχιά ανάπτυξης τις δύο εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρείες της, τη Navios Maritime Holdings και τη Navios Maritime Partners.
Ήταν το 2004 όταν για πρώτη φορά ακούστηκε έντονα το όνομά της στους επιχειρηματικούς κύκλους επειδή έγινε η πρώτη Ελληνίδα επικεφαλής ναυτιλιακής εταιρείας επενδύσεων που έμπαινε στο Χρηματιστήριο Nasdaq μέσω της International Shipping Enterprises (ISE), αντλώντας 196 εκατομμύρια δολάρια.
Στα τέλη Αυγούστου του 2005, προχώρησε σε μία μεγάλη εμπορική συμφωνία, αφού εξαγόρασε την ναυτιλιακή εταιρεία Navios την οποία ήλεγχε κατά 66% η οικογένεια Δαυίδ, ένα μεγάλο όνομα στην ελληνική βιομηχανία που κατέχει την Coca-Cola Hellenic Bottling και τον όμιλο Frigoglass. Από τότε είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings.

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...