Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2011

CNN: Οι Έλληνες σταμάτησαν,... να ονειρεύονται το μέλλον

"Η πραγματική τραγωδία δε βρίσκεται μέσα στη Βουλή αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες των Ελλήνων πολιτών", τονίζει σε δημοσίευμά του το CNN, το οποίο φιγουράρει πρώτο στην ιστοσελίδα του

Μπορεί η υπόλοιπη Ευρώπη να είναι συγκλονισμένη από το σκληρό πόκερ που παίζεται από τους πολιτικούς στην Ελλάδα αλλά ο μέσος Έλληνας δεν έχει άλλη ανοχή, σημειώνει δημοσίευμα του CNN.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει μια μικρή ομάδα τριαντάρηδων επαγγελματιών οι οποίοι λίγο μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης κάθονται σε ένα καφέ και συζητάνε για την δημοσιονομική και πολιτική κρίση της χώρας.
"Κάθε μέρα συζητάμε τι έγινε την προηγούμενη μέρα. Δεν αντέχουμε άλλο, αρκετά", λέει η Σοφία Τσεκούρα, ανεξάρτητη σύμβουλος, η οποία προσθέτει πως πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνεργαστούν.
"Όλοι μας είμαστε απογοητευμένοι, όχι μόνο για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αλλά από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τη κατάσταση", αναφέρει με τη σειρά της η Άννα Βιρβιδάκη.

 "Δυστυχώς οι εναλλακτικές δεν είναι σημαντικές, και δεν είμαι σίγουρη πως ο Παπανδρέου κάνει το σωστό", συμπληρώνει.
Οι εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας είναι ακόμα γεμάτοι, φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα αρκετοί που είναι πρόθυμοι να κάνουν έξοδα, τονίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι τα πολυτελή γιοτ δεν έχουν εγκαταλείψει τις μαρίνες.
"Ερχόμαστε στο σκάφος μας για να ξεφύγουμε από όλα και να ζήσουμε λίγες ώρες ηρεμίας", δηλώνει ένα ζευγάρι.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί συναίνεση των πολιτικών για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ υπάρχει αρκετή συζήτηση για το θα σημάνει μια επιστροφή στη δραχμή.
"Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο τώρα", τονίζει ο Αλέξανδρος Παπακώστας πιλότος- πυροσβέστης.
Όταν δεν γίνονται διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας, ο ήλιος, η κίνηση, και οι πολυσύχναστοι εμπορικοί δρόμοι κρύβουν για τα καλά τη κρίση, σχολιάζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μεν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν αλλά όχι για να ζήσουν τη ζωή που ονειρευόντουσαν.
Το δημοσίευμα καταλήγει πως έχουν στερήσει τα όνειρα και το μέλλον του λαού με την τραγωδία να παίζεται πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες των Ελλήνων, των Ελλήνων συνταξιούχων για παράδειγμα που δεν μπορούν να γεμίσουν το ψυγείο τους ή των 820.000 ανέργων που οργώνουν το διαδίκτυο ψάχνοντας απεγνωσμένα για εργασία.
 
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...