Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2011

Ο κρόκος Κοζάνης,... "όπλο" κατά της άνοιας

Ο κρόκος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει από την νόσο Αλτσχάιμερ. 
Ο κρόκος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει από την νόσο Αλτσχάιμερ.
Οι βιταμίνες Β6 και Β12, το φολικό οξύ, η καφεΐνη και ο κρόκος προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες.

 Μάλιστα, ο κρόκος Κοζάνης αναστέλλει τη δράση του ενζύμου ακετυλοχολιστεράση, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και κατά συνέπεια προστατεύει από την Αλτσχάιμερ.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Αλτσχάιμερ, σύντομα θα αρχίσει στη Γ’ Νευρολογική Κλινική στο νοσοκομείο Παπανικολάου μελέτη πάνω σε ανθρώπους που πάσχουν με ήπια άνοια. Στην συγκεκριμένα ομάδα θα χορηγείται κρόκος και ριβαστιγμίνη, δηλαδή το φάρμακο που κυκλοφορεί σε μορφή αυτοκόλλητου.
 Όσον αφορά τη φαρμακευτική θεραπεία της πάθησης η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ, Μάγδα Τσολάκη, ανέφερε ότι “τα φάρμακα που κυκλοφορούν σήμερα και καθυστερούν την εξέλιξη της νόσου και βοηθούν τους ασθενείς με άνοια στα πρώτα και μεσαία στάδια χωρίς να αυξάνουν την επιβίωση, είναι οι αναστολείς (ντονεπεζίλη, ριβαστιγμίνη και γκαλανταμίνη) καθώς και η μεμαντίνη. Κυκλοφορούν δύο νέες μορφές αυτών των φαρμάκων, το διασπειρόμενο δισκίο ντονεπεζίλης και το αυτοκόλλητο της ριβαστιγμίνης”.
Να σημειωθεί ότι το 2010 είχαν ερευνηθεί ή βρίσκονταν υπό διερεύνηση η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα 400 διαφορετικών θεραπειών σε 858 κλινικές μελέτες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα και μάλιστα στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ελέγχονται προδιαθεσικά γονίδια, αλλά και μεταλλάξεις στο DNA ασθενών και παιδιών ασθενών, που είναι υπεύθυνες για την εκδήλωση της νόσου Alzheimer.
Το στρες και η έλλειψη αγάπης αφορμή για την εμφάνιση άνοιας
Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ισχυρά ψυχολογικά στρες σε οικογένειες που δεν έχουν συνοχή και αγάπη και δεν στηρίζουν ο ένας τον άλλο, αποτελούν την αφορμή για την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της άνοιας.
Τώρα οι επιστήμονες προσπαθούν να διαπιστώσουν αν οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί προφυλάσσουν τα μέλη της οικογένειας από την εμφάνιση της νόσου Alzheimer. Αν το καταφέρουν το επόμενο βήμα θα είναι να αναπτυχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για τα ζευγάρια και τις οικογένειες, που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες και τεχνικές για να επικοινωνούν περισσότερο θετικά και να αυξάνουν την δύναμη των σχέσεών τους, να είναι δηλαδή πιο αγαπημένες και πιο δυνατές.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...