Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2011

Λουκέτο,... σε καταστήματα μαριχουάνας

Αρκετά ιατρεία στην Καλιφόρνια που καταγίνονται με πώληση φαρμακευτικής μαριχουάνας πρέπει να διακόψουν την λειτουργία τους. Αντιμέτωποι με ομοσπονδιακές διώξεις οι ιδιοκτήτες
 
Στην Καλιφόρνια δεκάδες ιατρεία που πωλούν φαρμακευτική μαριχουάνα απειλούνται με κλείσιμο. Οι διανομείς και ιδιοκτήτες οφείλουν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις , διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια νομιμοποίησε την χρήση της φαρμακευτικής μαριχουάνας το 1996, αλλά η χρήση του ναρκωτικού παραμένει ακόμα παράνομη σύμφωνα με ομοσπονδιακό νόμο.
Οι αρμόδιες αρχές διαβεβαίωσαν ότι στοχεύουν στην καταστολή μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων και καλλιεργητών παρά σε μικρούς ιδιοκτήτες, αφού πωλήσεις πέρα του θεραπευτικού σκοπού είναι ποινικά κολάσιμες.
Ειδικότερα, οι ενέργειες επικεντρώνονται σε πόλεις που έχουν ήδη απαγορευμένα καταστήματα μαριχουάνας και συγκεκριμένα σε καταστήματα που βρίσκονται κοντά σε σχολεία και πάρκα.
"Παράλογη η ομοσπονδιακή πολιτική"
Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων βρίσκουν την ομοσπονδιακή πολιτική παράλογη, ενώ μερικοί υπέβαλλαν αιτήσεις για προσωρινό διάταγμα διακοπής λειτουργίας.
"Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε διώξεις ασθενών, αλλά παρ' όλα αυτά θέλουν να απαγορεύσουν το φάρμακό τους.", είπε δικηγόρος οργάνωσης υπέρ της μαριχουάνας.
Η φαρμακευτική μαριχουάνα χρησιμοποιείται, για να ανακουφίσει ασθενείς με καρκίνο, χρόνιους πόνους, γλαύκωμα και αρθρίτιδα.
Οι πωλητές της, λοιπόν, αντιδρούν έντονα στο κλείσιμο των νευραλγικών επιχειρήσεών τους, την ίδια ώρα που οι αρχές τονίζουν ότι θα τηρήσουν όλους τους νόμους που ορίζουν την παράνομη ή μη διακίνηση του ναρκωτικού.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...