Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

“Οι Ευρωπαίοι άφησαν στα κρύα του λουτρού,... τον Παπανδρέου”

Την άποψη ότι ο Γ. Παπανδρέου αποχωρεί από τη διακυβέρνηση εκφράζει στο σύνολό του ο αυστραλιανός Τύπος 
Την άποψη ότι ο Γ. Παπανδρέου αποχωρεί από τη διακυβέρνηση εκφράζει στο σύνολό του ο αυστραλιανός Τύπος
“Ανεπιθύμητο στη Ευρώπη” χαρακτηρίζει το Γ. Παπανδρέου ο αυστραλιανός Τύπος, ο οποίος εκφράζει, σύσσωμος, την άποψη ότι η θητεία του Πρωθυπουργού έφτασε στο τέλος της.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο κύριος Παπανδρέου έχει δεχθεί να παραιτηθεί υπό την προϋπόθεση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και να διαπραγματευτεί τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.
Πάντως σε άρθρο γνώμης η εφημερίδα The Australian σημειώνει ότι ''καλά έκανε και ζήτησε το δημοψήφισμα ο Παπανδρέου. Οι θυσίες που ζητά η Γερμανία από τους Έλληνες είναι μεγαλύτερες απ' αυτές που έκαναν οι Γερμανοί, αμέσως μετά τον πόλεμο''.
Η διάσωση της Ελλάδας έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής έριδας στο εσωτερικό της Αυστραλίας. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “πετά τα λεφτά της χώρας στη διάσωση της Ελλάδας”. “Σε μια περίοδο που η Αυστραλία έχει χρέος 107 δισ. δολάρια και έλλειμμα 50 δισ., γιατί η κυβέρνηση προσφέρει χρήματα που δεν έχει στην Ευρωζώνη;” επιτέθηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Τόνι Αμποτ.
“Δεν πρόκειται να πετάξουμε λεφτά στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια καραμέλα της αντιπολίτευσης. Θα προσφέρουμε το μέρισμά μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και είναι χρήματα που δανείζονται με επιτόκιο” απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας. 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...