Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

ΝΔ: μεταβατική κυβέρνηση,... και εν συνεχεία εκλογές


ΝΔ: μεταβατική κυβέρνηση και εν συνεχεία εκλογές 

«Ναι» στη δανειακή σύμβαση, αλλά θα δούμε για το συνοδευτικό νόμο, λέει ο Γ.Μιχελάκης
Τη θέση της ΝΔ για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, με μη πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου και εν συνεχεία να διενεργηθούν εκλογές, επανέλαβε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γαντζωμένος στην εξουσία, είναι γαντζωμένος στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου που μας οδηγεί στο γκρεμό» είπε σε συνέντευξή του στο Mega ο κ. Μιχελάκης.

Στο ερώτημα τι θα πράξει η ΝΔ αναφορικά με τη νέα δανειακή σύμβαση εάν η κυβέρνηση λάβει απόψε την ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι θα την ψηφίσει, καθώς «έχει καταστεί αναπόφευκτη», όμως για τον συνοδευτικό νόμο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

«Εάν οι πολιτικές που θα αναφέρονται μέσα είναι πολιτικές που βγάζουν την οικονομία από την κρίση, τότε ναι, δεν έχουμε κανέναν λόγο. Εάν όμως είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, το 'όχι' είναι κάθετο» υποστήριξε.

Σε ερώτηση εάν γνώριζε για την συνάντηση πέντε βουλευτών της ΝΔ (Κ.Χατζηδάκης, Κυρ.Μητσοτάκης, Ευ.Αντώναρος, Μιλτ.Βαρβιτσιώτης και Α.Σπηλιωτόπουλος) με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνταχθεί κείμενο για την ανάγκη κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ο κ. Μιχελάκης υποβάθμισε το θέμα, λέγοντας ότι κείμενο δεν υπάρχει και πως χθες στη Βουλή «όλοι κουβέντιαζαν με όλους».

Τέλος, επανέλαβε ότι απαιτείται μεταβατική κυβέρνηση που να επικυρώσει τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς «χρόνος δεν υπάρχει» και εν συνεχεία να προκηρυχθούν εκλογές. «Η μόνη λύση είναι ο κόσμος να εκφραστεί» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης η ΝΔ αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι βουλευτές της θα είναι παρόντες τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ψηφοφορία και θα ψηφίσουν «όχι».

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για την ανανέωση της εμπιστοσύνης απαιτείται πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 120 θετικών ψήφων.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...