Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

Καταρρίπτεται ο μύθος,... του “καλού πρωινού”;

Το πλούσιο πρωινό επιβαρύνει τον οργανισμό μας με πολλές θερμίδες υποστηρίζουν Γερμανοί επιστήμονες 
Το πλούσιο πρωινό επιβαρύνει τον οργανισμό μας με πολλές θερμίδες υποστηρίζουν Γερμανοί επιστήμονες
Μια χρόνια παγιωμένη διατροφική αξία, το “καλό πρωινό” έρχεται να ανατρέψει νέα έρευνα Γερμανών επιστημόνων. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrition Journal υποστηρίζει ότι είναι μύθος ότι ένα
καλό πρωινό κρατά το στομάχι γεμάτο και βοηθά στη μείωση πρόσληψης θερμίδων την υπόλοιπη ημέρα. Η μελέτη έδειξε πως τα άτομα που κατανάλωναν μεγάλες μερίδες και πολλές θερμίδες για πρωινό, προκειμένου να τους “κρατήσει” την υπόλοιπη ημέρα, δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Η ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Μόναχο παρακολούθησε περίπου 400 άτομα για δύο εβδομάδες. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν αναλυτικό ημερολόγιο για το τι έτρωγαν, τι ώρα και σε τι ποσότητα. Κάποιοι έτρωγαν πλούσιο πρωινό, κάποιοι λίγο και κάποιοι άλλοι δεν έτρωγαν καθόλου.
Τα άτομα που κατανάλωναν πρωινό πλούσιο σε θερμίδες, δηλαδή με 400 θερμίδες περισσότερες από αυτούς που έτρωγαν τα λίγο, προσλάμβαναν καθημερινά περίπου 400 θερμίδες περισσότερες.
“Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως τα άτομα κατανάλωναν τις ίδιες ποσότητες μεσημεριανού και βραδινού, ασχέτως της ποσότητας του πρωινού”, αναφέρει ο δρ Volker Schusdziarra, υπεύθυνος της μελέτης.
Οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να καταργηθεί το πρωινό, καθώς όσοι το αποφεύγουν, τείνουν να «τσιμπούν» διάφορα σνακς κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνήθεια άκρως παχυντική και ανθυγιεινή. Οι διατροφολόγοι που μετείχαν της έρευνας συστήνουν τη μείωση θερμίδων του πρωινού, σε όσους δυσκολεύονται να χάσουν βάρος.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...