Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2011

Βρετανία: Καταδικαστέα και η εκκλησία,... για αδικήματα των ιερέων της

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εκκλησία είναι "εργοδότης" των ιερέων. 
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εκκλησία είναι "εργοδότης" των ιερέων.
Δικαίωση σε νεαρή γυναίκα που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από καθολικό ιερέα σε κατηχητικό του Hampshire, έδωσε το Ανώτατο Βρετανικό Δικαστήριο. Πρόκειται για μία ιστορική απόφαση, καθώς για πρώτη φορά το Δικαστήριο καταδίκασε την ίδια την εκκλησία
κρίνοντας ότι φέρει ευθύνη για τις πράξεις των ιερέων, αφού τη θεώρησε ως “εργοδότη” τους.
“Παρότι δεν υπήρχε επίσημη σύμβαση μεταξύ της Εκκλησίας και του ιερέα, υπάρχουν σημαντικά στοιχεία τα οποία δεν μπορούν να αγνοηθούν. Η Εκκλησία είχε παράσχει στον Πατέρα Baldwin την ενδυμασία και ό,τι άλλο χρειαζόταν για να ασκήσει τα καθήκοντά του. Είχε πλήρη εξουσία εντός της χριστιανικής κοινότητας και αναγνωριζόταν ως αντιπρόσωπος της Εκκλησίας. Είχε εκπαιδευθεί και είχε λάβει εντολή ώστε να επιτελεί συγκεκριμένα καθήκοντα. Διορίστηκε από την Εκκλησία διευθυντής του κατηχητικού και διαχειριστής των πόρων του ιδρύματος, ασχέτως αν καταχράστηκε τη θέση αυτή”, ανέφερε το αιτιολογικό.
Η απόφαση θεωρείται ορόσημο, καθώς εξομοιώνει τη σχέση Εκκλησίας-ιερέων με σύμβαση εργασίας, νομιμοποιώντας έτσι εκατοντάδες θύματα να διεκδικήσουν αποζημίωση.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...