Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2011

ΤΙΜΕ: Ο Λ. Παπαδήμος ανέλαβε,... τη δυσκολότερη δουλειά στην Ευρώπη


ΤΙΜΕ: Ο Λ. Παπαδήμος ανέλαβε τη δυσκολότερη δουλειά στην Ευρώπη 

Το αξίωμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας θεωρείται ως η πιό απαιτητική εργασία
«Ποια δουλειά είναι η δυσκολότερη στην Ευρώπη;»

Την απάντηση επιχειρεί να δώσει το Time: Είναι το αξίωμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Το αμερικανικό περιοδικό προσπερνά την εύλογη απορία «αν είναι έτσι τότε γιατί οι ηγέτες των δύο μεγαλυτέρων ελληνικών κομμάτων (τουλάχιστον....) διαγκωνίζονται για να γίνουν πρωθυπουργοί» και διατυπώνει το πιο συγκεκριμένο ερώτημα αν ο Λουκάς Παπαδήμος μπορεί να τα καταφέρει στο δυσκολότερο καθ' ότι... απαιτητικό επάγγελμα του έλληνα πρωθυπουργού.

Το στοίχημα, βεβαίως, του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (τον οποίο άλλωστε χαρακτηρίζει «πολύ σεβαστό και αξιόπιστο») είναι η διάσωση της Ελλάδας και η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. «Για να μην πει κανείς η διάσωση όλης της ευρωζώνης», σημειώνει το Time.

Οι περισσότεροι Ελληνες πολίτες επιθυμούν την παραμονή στην ευρωζώνη, αλλά διαμαρτύρονται για τη λιτότητα την οποία υφίστανται κατ' απαίτηση των πιστωτών της Ελλάδας. Υπό την έννοια αυτή η μεγάλη πρόκληση για τον Παπαδήμο είναι να πείσει το Κοινοβούλιο να εγκρίνει περισσότερα μέτρα λιτότητας για τους Ελληνες που σφίγγουν διαρκώς το ζωνάρι τους τους τελευταίους 18 μήνες, αναφέρει το περιοδικό.

Το Time παρατηρεί ότι πολλοί ανησυχούν για την κοινωνική αναταραχή που θα φέρουν τα νέα μέτρα και σημειώνει ότι κάποιοι κρίνουν τη διαδοχή στην πολιτική ηγεσία της χώρας ως «οικονομικό πραξικόπημα». «Ομως, ο ηλικίας 64 ετών πρώην τραπεζίτης ξεκαθάρισε ήδη ότι δεν είναι πολιτικός, αν και έχει ασκήσει οικονομική πολιτική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και πρόσθεσε ότι πρώτη προτεραιότητά του, ως πρωθυπουργού, είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη», σημειώνει υπογραμμίζει το περιοδικό.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...