Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2011

Άκαρπες οι συνομιλίες,... για το Κυπριακό


Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό χωρίς καμία ουσιαστική πρόοδο για ακόμα μια φορά, στο Greentree της περιοχής Μανχάσετ, στο Λονγκ 'Αιλαντ της Νέας Υόρκης.
Κυπριακή διπλωματική πηγή ανέφερε ότι "δεν υπήρξε καμία πρόοδος, καμία σύγκλιση σε κανένα από τα τέσσερα κεφάλαια", που συζητήθηκαν στο διήμερο των συνομιλιών.
Σε δήλωση που θα διαβάσει σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ, στις 4:30 το
απόγευμα (ώρα Ελλάδας), ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν, έχοντας δίπλα του τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, θα επισημάνει τις συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί σε προηγούμενες συναντήσεις, θα ζητά περαιτέρω επιτάχυνση της διαδικασίας και θα ορίζει νέα κοινή συνάντηση στο ίδιο μέρος της Νέας Υόρκης, στα μέσα Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο Ντερβίς Έρογλου θα συναντηθούν σήμερα με τον Μπαν Κι-μουν στην έδρα του ΟΗΕ, μισή ώρα νωρίτερα από την ανάγνωση της δήλωσης, για να συζητήσουν και να αποφασίσουν το τελικό σχέδιο του κειμένου της δήλωσης που θα διαβάσει στη συνέχεια προς τους δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας ο οποίος θα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...