Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

Ισραήλ: "Πιο κοντά",... η στρατιωτική επίθεση στο Ιράν

"Η Τεχεράνη πλησιάζει στην απόκτηση ατομικών όπλων”, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας
Η Τεχεράνη πλησιάζει στην απόκτηση ατομικών όπλων”, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας
Ο πρόεδρος του Ισραήλ έδωσε συνέχεια στην έντονη φημολογία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, σχετικά με μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Ιράν.
Ο  Σιμόν Πέρες λέγοντας τόνισε πως “η στρατιωτική επιλογή, για να εμποδιστεί η Ισλαμική Δημοκρατία να
αποκτήσει πυρηνικά όπλα, είναι πιο κοντά”. Ερωτηθείς από το ειδησεογραφικό “Κανάλι Δύο” εάν υπάρχει "κάτι που μας φέρνει πιο κοντά σε μια στρατιωτική επιλογή από ό,τι σε μια διπλωματική", ο Πέρες απάντησε πως "πιστεύω ότι έτσι είναι, εκτιμώ ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών πολλών χωρών κοιτούν το ρολόι που κτυπά  και προειδοποιούν τους ηγέτες τους ότι δεν απομένει πολύς χρόνος".
"Το Ιράν πλησιάζει στην απόκτηση ατομικών όπλων και στο χρόνο που απομένει πρέπει να στραφούμε στις άλλες χώρες του κόσμου και να απαιτήσουμε να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους. . . που δεν είναι απλά να εγκρίνουν κυρώσεις. Αυτό που πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει και υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος επιλογών", πρόσθεσε ο Πέρες.
 Τα ΜΜΕ στο Ισραήλ, σε σειρά δημοσιευμάτων τους αυτή την εβδομάδα, αποκάλυψαν πληροφορίες και φήμες ότι ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση του υπουργικού του συμβουλίου για να διατάξει επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Οι ΗΠΑ, χώρες της ΕΕ και το Ισραήλ κατηγορούν την Τεχεράνη ότι θέλει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο και έχουν επιβάλει σειρά κυρώσεων.

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...