Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

Απαγορεύεται η καλλιέργεια αραβόσιτου,... επικίνδυνου για την υγεία

Με την απαγόρευση δεν χρειάζεται να γίνεται ανανέωση των ήδη υπάρχοντων στην αγορά.   
Με την απαγόρευση δεν χρειάζεται να γίνεται ανανέωση των ήδη υπάρχοντων στην αγορά.
Απαγορεύτηκε για δύο χρόνια η καλλιέργεια αραβοσίτου που έχει υποστεί τη γενετική τροποποίηση ΜΟΝ810, μετά απόφαση απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα.
Η απαγόρευση που ίσχυε μέχρι σήμερα αφορούσε μόνο στις εγγεγραμμένες ποικιλίες υβριδίων
αραβοσίτου του κοινοτικού καταλόγου, γεγονός που οδηγούσε στην αναγκαιότητα της περιοδικής ανανέωσης κάθε νέου υβριδίου αραβοσίτου που εμφανιζόταν στην αγορά.
Όπως τόνισε ο κ. Δριβελέγκας “με την απόφαση αυτή, συνεχίζουμε αταλάντευτα την πολιτική απαγόρευσης της καλλιέργειας τροποποιημένων φυτών στην Ελλάδα. Επιπλέον, οι έως τώρα διαδικασίες απλοποιούνται και γίνονται πιο αποτελεσματικές, δεδομένου ότι κάθε νέο υβρίδιο αραβοσίτου με την τροποποίηση ΜΟΝ810, τίθεται αυτόματα εκτός καλλιέργειας στη χώρα μας”.
Διευκρίνισε, δε, ότι η εν λόγω απόφαση σύντομα θα κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνοδευόμενη από τα νέα επιστημονικά δεδομένα.
Να σημειωθεί, ότι η συνολική απαγόρευση της γενετικής τροποποίησης ΜΟΝ810 στη χώρα μας στηρίχθηκε σε ήδη υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία, αλλά και σε νέα συμπληρωματικά, τα οποία αφορούν πιθανό κίνδυνο για το περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία, καθώς και τη μελισσοκομία.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...