Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα,... νομιμοποίησης αλλοδαπών

Στο κύκλωμα συμμετείχε και ένας αστυνομικός 
Στο κύκλωμα συμμετείχε και ένας αστυνομικός
Πέντε άτομα κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς ήταν μέλη κυκλώματος παράνομης νομιμοποίησης μεταναστών. Το κύκλωμα δρούσε στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, με σκοπό να νομιμοποιεί και να διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο αλλοδαπών,
Αλβανικής καταγωγής, προς και από την Ελλάδα αντίστοιχα. Τα μέλη του κυκλώματος βοηθούσαν τους αλλοδαπούς να παρατείνουν το χρόνο διαμονής τους, χωρίς να παραβιάζονται οι προθεσμίες των τριών μηνών ελεύθερης εισόδου και παραμονής που προβλέπει η νέα νομοθεσία.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και έναν Έλληνα ομογενή, ηλικίας 37 ετών, καθώς και ένα 45χρονο Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων Συνοριακού Σταθμού της Θεσπρωτίας, καθώς και τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα τρία μέλη του κυκλώματος από την Αλβανία, έστελναν στον 37χρονο ομογενή γνήσια βιομετρικά διαβατήρια Αλβανίας, τα οποία παραλάμβαναν από τους νόμιμους κατόχους τους, προκειμένου να παραδοθούν στον 45χρονο Αρχιφύλακα.
Η αποστολή γίνονταν είτε με ασυνόδευτα δέματα μέσω του Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσπρωτίας, είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, είτε τα παρέδιδαν σε αυτόν ιδιοχείρως.
Μετά την παραλαβή των διαβατηρίων, ο 45χρονος Αρχιφύλακας έβαζε σε αυτά, σφραγίδες εισόδου και εξόδου, από και προς την Αλβανία, βεβαιώνοντας με πρόθεση ψευδώς περιστατικό, έτσι ώστε να μην παραβιάζονται οι διατάξεις που αφορούν τις προϋποθέσεις εισόδου και παραμονής στην ελληνική επικράτεια των υπηκόων Αλβανίας, κατόχων βιομετρικών διαβατηρίων.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...