Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2011

Εξομολογήσεις ομορφιάς,... από τις γιαγιάδες!


Εξομολογήσεις ομορφιάς από τις... γιαγιάδες! 

Εύκολες και οικονομικές συνταγές ομορφιάς με κρέμα γάλακτος, μέλι, μαύρη ζάχαρη, βούτυρο και άμμο
Από τη θεά Αφροδίτη στην Ωραία Ελένη και μέχρι τη Ρίτα Χέιγουορθ, την Γκρέις Κέλι και τη Μέριλιν Μονρόε, η ομορφιά είναι γένους θηλυκού. Κι αν σήμερα έχει μετατραπεί σε βιομηχανία, για τις γυναίκες άλλων εποχών ήταν ιεροτελεστία. Τα πορτρέτα των γιαγιάδων μας μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής, αποπνέοντας αρχοντιά και ρομαντισμό. Πώς διατηρούσαν οι γυναίκες των αρχών του 20ού αιώνα την μυστηριώδη ομορφιά τους;
Θαυματουργές συνταγές ομορφιάς με απλά, φυσικά υλικά. Ο,τι υπάρχει στην κουζίνα μας, ό,τι είναι θρεπτικό για το σώμα μας είναι «θρεπτικό» και για την εμφάνισή μας. Βάλτε σε ένα μπολ μια κουταλιά της σούπας μέλι, άλλη μια ζάχαρη, ρίξτε μέσα λίγες σταγόνες λεμόνι κι ανακατέψτε. Εχετε το καλύτερο πίλινγκ για το πρόσωπο και τον λαιμό σας.
Κι αν το βούτυρο Βιτάμ το έχετε στο ψυγείο μόνο για τα κέικ, είναι ώρα να το εμπιστευθείτε για μια νυχτερινή μάσκα θρέψης. Απλώστε το στο πρόσωπο κάνοντας συνεχές μασάζ, αφήστε όλη νύχτα και το πρωί ξεπλύνετε με νερό και μοσχοσάπουνο. Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα της νεανικής επιδερμίδας, κάντε μασάζ στο πρόσωπο με μουρουνέλαιο μέχρι να απορροφηθεί.
Αυτά είναι λίγα από τα μυστικά που μοιράζεται με όλες τις γυναίκες η κυρία Πόπη Γιαννάκου, συγγραφέας του βιβλίου «Το πρελούδιο της ομορφιάς» (εκδόσεις Λιβάνη) μυώντας μας στον κόσμο των γιαγιάδων της. «Οι γυναίκες στις δεκαετίες από το 1930 ως το 1960, δεν είχαν ινστιτούτα ομορφιάς, είχαν όμως τα δικά τους μυστικά, τα οποία δεν εξομολογούνταν εύκολα. Σήμερα, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες θεραπείες της κοσμητολογίας, γίνονται ακόμη πιο αποτελεσματικά», σημειώνει ως επαγγελματίας αισθητικός.

Φυσικό σπα η παραλία
«Το πιο φυσικό σπα είναι η παραλία», συμβουλεύει, «όλες οι γυναίκες μπορούν με το αντηλιακό τους και λίγη άμμο να κάνουν απολέπιση στα σημεία με νεκρά κύτταρα, φτέρνες, αγκώνες και πόδια. Επίσης, με λίγο θαλασσινό νερό και λίγη άμμο ή μαύρη ζάχαρη, που θα έχουν μαζί τους, να κάνουν ένα πίλινγκ σώματος». Για τα μαλλιά, αν σε ένα μπουκαλάκι βάζουμε μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο και μισό καστορέλαιο, ώστε να έχουμε μαζί μας μια μάσκα για πριν και μετά το μπάνιο, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Για να χαρίσουμε στο δέρμα μας αναζωογόνηση και λάμψη μετά την ηλιοθεραπεία, η κυρία Γιαννάκου προτείνει να ανακατέψουμε μισό ποτηράκι του κρασιού κρέμα γάλακτος με μισό στραγγιστό γιαούρτι και δύο κουταλιές της σούπας μέλι, φτιάχνοντας ένα ενυδατικό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος για το σπίτι.
Οσο για τα μάτια μας που ταλαιπωρούνται από νεαρή ηλικία με ρυτίδες έκφρασης, για να τις προλάβουμε, γεμίζουμε ένα γυάλινο βαζάκι με 50 γραμμάρια μέλι και ρίχνουμε ελάχιστη τριμμένη μαστίχα Χίου. Ανακατεύοντας καλά φτιάχνουμε μια καταπληκτική κρέμα ματιών που διατηρείται στο ψυγείο. Την απλώνουμε κάθε βράδυ γύρω από τα μάτια και μια ώρα μετά την ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Ιδανική και για τις ενοχλητικές ρυτίδες στο πάνω χείλος.

Φυσικές συνταγές
Τα δώρα της φύσης έχουν μοναδικές ιδιότητες και μένει να τις ανακαλύψουμε. Οπως επισημαίνει η κυρία Πόπη Γιαννάκου, μπορούμε να φροντίζουμε την ομορφιά μας εξολοκλήρου με φυσικές συνταγές από νεαρή ηλικία και χάρη στη δημιουργικότητα μιας καλής αισθητικού να προλάβουμε όλα τα προβλήματα , καθώς ωριμάζουμε.
Αν φέρουμε στη μνήμη μας τις γιαγιάδες ή τις ηλικιωμένες γειτόνισσές μας, όλο και κάποια συμβουλή τους θα είχαμε πάρει αψήφιστα όταν ήμασταν μικρές. Αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως, είναι ότι το πιο αποτελεσματικό καλλυντικό είναι η ευτυχία, όπως έλεγαν, αλλιώς καμιά συνταγή και κανένα φτιασίδι δεν θα μας κάνει όμορφες.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...