Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

"Ο Παπανδρέου πρέπει,... να ετοιμάζει ελικόπτερο"

Εκτενής αναφορά στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα από το CNN. Συγκρίνει τη χώρα μας με την Αργεντινή του 2001 και κάνει μια... πρόταση στον Γ. Παπανδρέου

Με τίτλο "Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής" το CNN παραλληλίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας με αυτή της χρεοκοπημένης Αργεντινής.
"Πιθανότατα ο Παπανδρέου θα
πρέπει να σιγουρευτεί ότι ένα ελικόπτερο θα είναι σε ετοιμότητα, ώστε να τον διασώσει από το Μέγαρο Μαξίμου αν υποχρεωθεί να απομακρυνθεί από τους εξαγριωμένους διαδηλωτές, όπως ο πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο ντε λα Ρούε τον Δεκέμβριο του 2001" αναφέρει στην κατακλείδα του δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN, σχετικά με τις ομοιότητες της "ελληνικής τραγωδίας", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με την Αργεντινή του 2001.
Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει "Είναι η Ελλάδα του 2011, αυτό που βλέπουμε. Όχι. Είναι η Αργεντινή του 2001" συνεχίζοντας "ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς ίδια τα κομμάτια του παζλ της Αργεντινής με αυτό της Ελλάδας, η εικόνα που σχηματίζεται είναι σχεδόν η ίδια.

 "Όπως και στην Αργεντινή, η σύνδεση του νομίσματος με το δολάριο παρουσιάστηκε σαν ένα όνειρο, έτσι και στην Ελλάδα με το ευρώ. Μετά φυσικά το όνειρο τελείωσε και είδαμε όλοι την σκληρή πραγματικότητα. Την πτώχευση".
Οι μαζικές διαδηλώσεις, η αύξηση της ανεργίας και τα συνεχή μέτρα λιτότητας, είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στην οικονομία της Ελλάδας του 2011 και της Αργεντινής της περασμένης δεκαετίας που δείχνουν την κατάληξη των γεγονότων.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...