Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

Προϋπολογισμός: υστέρηση εσόδων,... σε επίπεδο δεκαμήνου


Προϋπολογισμός: υστέρηση εσόδων σε επίπεδο δεκαμήνου 

4,22 δισ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα τον Οκτώβριο - πτώση 6,9% σε ετήσια βάση
 Στα 4,22 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Οκτώβριο τα φορολογικά έσοδα, καταγράφοντας πτώση 6,9% σε ετήσια βάση.

Στο 10μηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου οι συνολικές καθαρές εισπράξεις του προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν στα 39,1 δισ. ευρώ, ήτοι κατά 4,4% χαμηλότερες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού ήταν στο 9μηνο 34,9 δισ. ευρώ. Σε σχέση δε με τον 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2010 είχαν καταγράψει μείωση 4,2%.

Η υστέρηση των εσόδων σε επίπεδο 10μήνου οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ύφεση, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου, στη μείωση των εισοδημάτων, στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εφοριακών και τελωνειακών, στην καθυστέρηση έκδοσης των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των δόσεων της έκτακτης εισφοράς και του φόρου εισοδήματος και σε μικρότερο βαθμό στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

Αυτό διότι πλήθος φορολογουμένων που δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος περιμένουν είτε να την εισπράξουν είτε αυτή να συμψηφισθεί με την έκτακτη εισφορά.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...