Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

Αβεβαιότητα για το μέλλον,... εκφράζουν οι νέοι στην Ιταλία

Την ώρα που η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 28%! 
Την ώρα που η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 28%!
Η ανεργία των νέων στην Ιταλία ξεπερνάει το 28%, την ώρα που η ανεργία στην Ευρωζώνη βρίσκεται στο 20%. Αυτό, φυσικά, προκαλεί τεράστιο άγχος στην ιταλική νεολαία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε μια ομάδα Ιταλών φοιτητών σε δημοσιογράφους του CNN, εκφράζεται χαρακτηριστικά η απαισιοδοξία τους για το μέλλον τους στην Ιταλία:

"Δεν υπάρχουν λεφτά στην Ιταλία, δεν υπάρχουν ευκαιρίες. Η πιθανότητα να έχεις δική σου ζωή, δική σου δουλειά και ανεξαρτησία ξεκινάει από την ηλικία των 30, ίσως και αργότερα. Κάθε Ιταλός φοιτητής αντιμετωπίζει προβλήματα στην εύρεση εργασίας και μετά το πτυχίο του αναζητά εργασία στο εξωτερικό. Η ιταλική κυβέρνηση οφείλει να επενδύει περισσότερα χρήματα στην παιδεία καθώς και να συμβάλλει ενεργότερα στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων".
Καταληκτικά, οι Ιταλοί φοιτητές εξέφρασαν την αισιοδοξία τους πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει στην επαγγελματική εξυγίανση της ιταλικής νεολαίας: "Εκτιμούμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ αποτελούν τη μόνη διέξοδο για το μέλλον της Ιταλίας. Υπάρχει αλληλεγγύη στο κόσμο μας και ο ένας οφείλει να βοηθά τον άλλον".
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...