Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

Στο ΣτΕ τα πρόστιμα,... για τα διόδια

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημα Δήμου της Αττικής να ακυρωθεί η νομοθετική ρύθμιση με την οποία επιβάλλονται πρόστιμα για τη μη καταβολή διοδίων.

Στις 14 Μαρτίου η Τροχαία βεβαίωσε παράβαση στον δήμαρχο Ωρωπού Γ. Οικονομάκο, επειδή κατά την οδήγηση οχήματος του Δήμου δεν κατέβαλε διόδια στο σταθμό διοδίων των Αφιδνών.

Το σχετικό πρόστιμο, ύψους 200 ευρώ, επιβλήθηκε με βάση τις διατάξεις του νόμου 3922/2001 (επί Δημ. Ρέππα στο υπουργείο Υποδομών), με τις οποίες αναθεωρήθηκε το άρθρο 29 του ΚΟΚ σχετικά με τη μη καταβολή διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους. Ο Δήμος προσέφυγε κατά της κλήσης της Τροχαίας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και κατέθεσε ταυτόχρονα αίτημα στο ΣτΕ για ταχεία εκδίκαση της προσφυγής του.

Ο Δήμος υποστηρίζει ότι η επιβολή προστίμου για τη μη καταβολή διοδίων στην εταιρεία «Νέα Οδός» που εκμεταλλεύεται τον αυτοκινητόδρομο, παραβιάζει το ελληνικό Σύνταγμα αλλά και ευρωπαϊκές οδηγίες.  Η μη καταβολή διοδίων, τονίζει ο Δήμος, «επηρεάζει αποκλειστικώς τα έσοδα και τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών και ουδόλως συνδέεται με τη συντήρηση του οδικού δικτύου και την περαιτέρω ανάπτυξή του, δηλαδή δεν συνδέεται με κάποιο δημόσιο συμφέρον».

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...