Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2011

Ναύαρχος του Λιμενικού,... στο κύκλωμα των λαθραίων τσιγάρων


Ναύαρχος του Λιμενικού στο κύκλωμα των λαθραίων τσιγάρων 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 17 άτομα και η επιχείρηση συνεχίζεται
Ναύαρχος του Λιμενικού με πολυετή υπηρεσία σε κρίσιμες υπηρεσίες του σώματος φαίνεται ότι είχε κεντρικό ρόλο στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 20 ατόμων.

Το κύκλωμα έχει εξαρθρώσει τις τελευταίες ώρες η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 17 άτομα, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τουλάχιστον άλλατέσσερα στελέχη του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ναύαρχος είχε τον τελευταίο καιρό ευρύτερο εποπτικό ρόλο, παρέχοντας στο κύκλωμα πληροφορίες για τις κινήσεις των διωκτικών αρχών. Προ μερικών ετών υπήρχαν πάλι ενδείξεις συμμετοχής του σε κύκλωμα τότε διακίνησης λαθρομεταναστών, χωρίς όμως οποιαδήποτε υπηρεσιακή συνέχεια.

Ανάμεσα στα άλλα η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε αποθήκη στον Ασπρόπυργο, όπου εντοπίσθηκαν τουλάχιστον 100 κιβώτια με λαθραία τσιγάρα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος μετά από πολυήμερες παρακολουθήσεις των λαθρεμπόρων αλλά και με την χρήση του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. που κατέγραψε χιλιάδες συνομιλίες των εμπλεκομένων.

Στις έρευνες, που έγιναν στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα και σε άλλες πόλεις, συμμετείχαν και λιμενικοί λόγω της εμπλοκής των συναδέλφων τους.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, ενώ διερευνάται η εμπλοκή στο κύκλωμα κρατικών λειτουργών.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από την ΕΛ.ΑΣ. τις επόμενες ώρες.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...