Δευτέρα, Νοεμβρίου 07, 2011

Ισραήλ: Γιατροί παρέβλεπαν βασανιστήρια,... σε φυλακές

Σύμφωνα με έκθεση ανθρωπιστικών οργανώσεων οι γιατροί δεν ανέφεραν περιστατικά κακοποίησης κρατουμένων. 
Σύμφωνα με έκθεση ανθρωπιστικών οργανώσεων οι γιατροί δεν ανέφεραν περιστατικά κακοποίησης κρατουμένων.
Ισραηλινοί γιατροί κατηγορούνται από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι δεν αναφέρουν περιστατικά κακοποίησης και βασανιστηρίων που υφίστανται οι κρατούμενοι σε κρατητήρια. Την πρακτική αυτή αποκάλυψαν οι
ανθρωπιστικές οργανώσεις PCAT (Public Committee Against Torture) και PHR (Physicians for Human Rights). Η έκθεση “Doctoring the Evidence, Abandoning the Victim” πρόκειται να εκδοθεί στο τέλος του μήνα και βασίζεται σε μαρτυρίες 100 Παλαιστινίων κρατουμένων από το 2007.
“Η έκθεση αποκαλύπτει ότι πολλοί γιατροί αγνοούν τα παράπονα των ασθενών τους και ανέχονται τις συστηματικές κακοποιήσεις αυτών από τις ισραηλινές αρχές που τους ανακρίνουν. Οι κρατούμενοι συχνά ανακρίνονται με παράνομες και επίπονες μεθόδους και βασανίζονται. Αποκρύπτοντας αυτές τις πληροφορίες, οι γιατροί βοηθάνε στο να μένουν οι βασανιστές στο απυρόβλητο”, σχολίασε εκπρόσωπος της PHR.
Οι μαρτυρίες, που καταγράφονται στην έκθεση, αναφέρουν ξυλοδαρμούς, ανακριτικές μεθόδους στηριγμένες στην στέρηση ύπνου και στις συνεχείς απειλές, κακοποίηση και άσχημες συνθήκες κράτησης. Δεκάδες περιπτώσεις ξυλοδαρμών των Παλαιστίνιων στη διάρκεια της κράτησης ή της ανάκρισης δεν αναφέρονται κατ’ ελάχιστο στα ιατρικά αρχεία, πράγμα που σαφώς δυσχεραίνει τρομερά την απόδειξη σε ενδεχόμενη δίκη. “Η αποτελεσματική και πλήρης καταγραφή του περιστατικού αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα στην έναρξη της έρευνας, στην άσκηση δίωξης και στην απονομή της δικαιοσύνης”, σημειώνεται στην έκθεση.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...