Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

Κρυφοί κίνδυνοι,... από τα προϊόντα “χωρίς ζάχαρη”

Σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα και ζημιές στα δόντια μπορούν να προκαλέσουν προϊόντα με υποκατάστατα ζάχαρης 
Σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα και ζημιές στα δόντια μπορούν να προκαλέσουν προϊόντα με υποκατάστατα ζάχαρης
Μπορεί να θεωρούμε ότι βοηθούν στη διατήρηση του βάρους αλλά στην πραγματικότητα βλάπτουν σοβαρά τον οργανισμό μας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Βοστώνης και της Νεβάδα στις ΗΠΑ και του
Ελσίνκι στη Φινλανδία για τα προϊόντα που περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης.
Όπως προκύπτει, μάλιστα, από τη διεπιστημονική έρευνα τα sugar free προϊόντα δεν βοηθούν καν στη μείωση ή τη διατήρηση του βάρους μας. Οι ερευνητές κάνουν λόγο για ''κρυφό κίνδυνο'' που υπάρχει σε διάφορα προϊόντα χωρίς ζάχαρη, ενώ επισημαίνουν ότι κακώς οι καταναλωτές έχουν τυφλή εμπιστοσύνη σε τέτοια προϊόντα. Η μελέτη μεταξύ άλλων αναφέρει ότι αν και μια ευρέως χρησιμοποιούμενη ομάδα υποκατάστατων ζάχαρης, οι σακχαρο-αλκοόλες ή πολυόλες, όντως μειώνουν -σε σχέση με την ζάχαρη- τον κίνδυνο για τερηδόνα στα δόντια, παρόλα αυτά μπορεί να αυξήσουν την οξύτητα στη στοματική κοιλότητα και αυτό σταδιακά να οδηγήσει σε διάβρωση της αδαμαντίνης.
Σημαντικοί είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, επίσης, και για το γαστρεντερικό σύστημα καθώς τα προϊόντα που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν από απλές στομαχικές διαταραχές μέχρι σοβαρότερες και μονιμότερες βλάβες.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...