Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2011

Γερμανία: Μισό εκατομμύριο νέοι,... εθισμένοι στο διαδίκτυο

internet διαδίκτυο ίντερνετ εθισμός εξάρτηση έρευνα γερμανία  
Για “νέα ασθένεια” κάνουν λόγο οι ειδικοί.
Eθισμένοι το ίντερνετ είναι 560.000 Γερμανοί, κυρίως νέοι σε ηλικία. Αυτό προκύπτει από έρευνα δύο γερμανικών πανεπιστημίων που ήρθε στη δημοσιότητα σήμερα. 
 
Το δείγμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η έρευνα είχαν ηλικία από 15 έως 64 ετών. Όπως αποδείχτηκε, οι έφηβοι είναι εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο, και αποτελούν το 5% από όσους ερωτήθηκαν.  Η εξάρτηση από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγαλύτερη στα κορίτσια (77%), όμως είναι εξίσου σημαντική και στα αγόρια (65%), την ώρα που ένα στα τρία αγόρια (33%) έχουν εθιστεί και σε κάποιο Διαδικτυακό παιχνίδι, έναντι μόλις του 7% των κοριτσιών.
 
Μεταξύ των θλιβερών συνεπών του εθισμού αυτού είναι η απώλεια ωρών ύπνου, οι απουσίες από το σχολείο, αλλά και η κοινωνική αποξένωση, αναφέρει η ίδια έρευνα. 
 
"Πρόκειται για ανθρώπους που δεν βρίσκουν την αναγνώριση στον πραγματικό κόσμο, δυσκολεύονται να κάνουν φίλους και προτιμούν την εικονική από την πραγματική ζωή", επισημαίνει η Μέχτιλντ Ντίκμανς, επικεφαλής της υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. "Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι ένα νέο φαινόμενο και χρειάζεται να γίνουν έρευνες ώστε να βελτιωθεί η γνώση μας γι' αυτή την ασθένεια", ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ντίκμανς. 
 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...