Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2011

Σκληρό παζάρι,... για τα υπουργεία


Σκληρό παζάρι για τα υπουργεία 

Εκπληξη: στο υπουργείο Υποδομών ο Μ. Βορίδης - Στις 16:00 η ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπαδήμου
Σκληρό παζάρι εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες για τα υπουργεία της νέας κυβέρνησης. Τα τηλεφωνήματα προς τους υπουργούς άρχισαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι καθώς είχαν σημειωθεί διάφορες εμπλοκές τόσο από τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα όσο και από τα κόμματα.Αλλαξε ακόμη και η ώρα της ορκωμοσίας που μετατέθηκε σύμφωνα με την Προεδρεία της Δημοκρατίας στις 16:00.

Η αγωνία των υπουργών του ΠαΣοΚ έχει φτάσει στα ύψη, μολονότι με ορισμένους έχουν γίνει ήδη προσυννενοήσεις με τον κ. Λ. Παπαδήμο.

Σύμφωνα, με πληροφορίες ο κ. Δ. Αβραμόπουλος προαλείφεται για υπουργός Άμυνας. Αναπληρωτής υπουργός στο ίδιο υπουργείο θα τοποθετηθεί ο κ. Γ. Ραγκούσης.

Εκπληξη αποτελεί η τοποθέτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Μ. Βορίδη ως υπουργού Υποδομών.

Ο κ. Στ. Δήμας, προορίζεται για το υπουργείο Εξωτερικών, όπου λέγεται όμως ότι υπάρχει αντίδραση από τον κ. Στ. Λαμπρινίδη.

Ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος λέγεται ότι θα τοποθετηθεί στο υπουργείο Παιδείας, ενδεχομένως σε θέση αναπληρωτή υπουργου, παίζει όμως και για το υπουργείο Πολιτισμού στο οποίο υπάρχει εμπλοκή καθώς ο ΛΑΟΣ διεκδικεί κάποιο πόστο. Στο συγκεκριμένο υπουργείο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τα θέματα τουρισμού σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνει ο κ. Πέτρος Αλιβιζάτος πρώην βουλευτής Κεφαλληνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Στο οικονομικό επιτελείο θα ενταχθεί ο κ. Ι. Μουρμούρας.

Από τους υπουργούς της κυβέρνησης παραμένουν οι κ. κ. Δ. Ρέππας, Α. Λοβέρδος, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Γ. Κουτρουμάνης και η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου παραμένει στη θέση του εκτός και αν αλλάξει την τελευταία στιγμή από καραμπόλα. Αντιθέτως ο κ. Χ. Καστανίδης δεν θα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση.Υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο κ. Τάσος Γιαννίτσης με αναπληρώτρια την κυρία Φώφη Γεννηματά.

Επίσης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κ. Μιλ. Παπαϊωάννου παραμένει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι ο ΛΑΟΣ από χθες το βράδυ επιχειρεί να συμμετάσχει με 6 - 8 στελέχη στη νέα κυβέρνηση.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...