Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2011

Apple-Microsoft: Δικαστική διαμάχη,... δίχως τέλος

Νέο γύρο δικαστικής διαμάχης άνοιξαν οι δυο τεχνολογικοί κολοσσοί σχετικά με πατέντα τεχνολογίας βιντεοπαιχνιδιών 
Νέο γύρο δικαστικής διαμάχης άνοιξαν οι δυο τεχνολογικοί κολοσσοί σχετικά με πατέντα τεχνολογίας βιντεοπαιχνιδιών
Αντιμέτωπες ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθούν και πάλι η Apple με τη Microsoft. Οι διαμάχες των τεχνολογικών εταιρειών σχετικά με τις πατέντες και τις ευρεσιτεχνίες φαίνεται να μην
έχουν τέλος ενώ όλες οι εταιρείες εντείνουν τις δυνάμεις τους για να εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς. Εκτός από τις διεκδικήσεις των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης από ευρεσιτεχνίες για κινητά τηλέφωνα και tablet PCs, οι δύο αμερικανικές τεχνολογικοί κολοσσοί διεκδικούν και την πατέντα τεχνολογίας που χρησιμοποιείται ευρέως σε βιντεοπαιχνίδια, τα οποία στηρίζονται σε φυσικές κινήσεις του ανθρώπινου σώματος και όχι σε τηλεχειριστήριο.
Ο συγκεκριμένος κλάδος παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών, που στηρίζονται στην κίνηση του ανθρώπινου σώματος, είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία. Κατά συνέπεια, οι μεγάλες εταιρείες του χώρου δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ποια θα κατοχυρώσει πρώτη τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα.
Οι αιτήσεις κατοχύρωσης πατέντας για τις τεχνολογίες αυτές έχουν ήδη κατατεθεί στο Γραφείο Εμπορικών Σημάτων και Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ (US Patent and Trademark Office). Η Apple ισχυρίζεται ότι είναι η μόνη που ανέπτυξε τεχνολογία μεταφοράς υλικού από το iPhone στις άλλες συσκευές της χωρίς επαφή των χεριών με τις οθόνες, με απλές χειρονομίες από κάποια λογική απόσταση. Η δυνατότητα επενέργειας στις οθόνες των βιντεοπαιχνιδιών χωρίς τηλεχειριστήριο έχει αξιοποιηθεί όμως και από τη Microsoft, που τη χρησιμοποιεί στο σύστημα Kinect για τις συσκευές Χbox. Έτσι ο λόγος ανήκει πλέον στη δικαιοσύνη.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...